В Харківській області працюють 98 % запланованих до включення котелень

21.11.2022 15:55 Область Online
Харківська область активно готується до настання зими. Детальніше про роботу котелень та ситуацію з електропостачанням розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, запуск котелень та відновлення тепломереж відбувається скрізь, де це можливо. Зокрема, наразі працює вже 98 % запланованих до включення котелень, до тепла під'єднані більше 97 % багатоквартирних будинків та понад 98 % об'єктів соціальної інфраструктури. Ці дані стосуються і деокупованих населених пунктів, таких як: Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ та інші.

Крім того, на цих вихідних вперше за декілька місяців отримав електроенергію Куп'янськ-Вузловий. Щодо ситуації з газопостачання – роботи тривають. Днями була відновлена подача газу до звільненого села Липці Харківського району.

Усі зазначені роботи тісно пов'язані з розмінуванням, оскільки Харківщина вважається одним з найбільш засмічених вибухонебезпечними предметами регіоном.

«Ця зима буде дуже непростою, але ми робимо усе, щоб навіть за відсутності централізованого теплопостачання люди мали альтернативні способи обігрітися», – інформує жителів регіону Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко