В Ізюмі розпочали збирати ДНК-матеріали у жителів, щоб ідентифікувати загиблих

03.11.2022 12:39 Область Online
На звільнених територіях Харківської області тривають деокупаційні заходи. Серед них – пошук зниклих безвісті родичів жителів звільнених громад.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, відбір ДНК-матеріалів у людей, чиї родичі зникли безвісти або поховані на території району, розпочався в Ізюмі 2 листопада

Для відбору матеріалів застосовують мобільну лабораторію, яку Україні передав уряд Франції. На місці працюють експерти Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса», прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та слідчі СУ ГУНП у Харківській області.

Сьогодні біологічні матеріали здали 16 осіб.

Здати біологічні матеріали можна у мобільній лабораторії 4 листопада (п‘ятниця) з 9:00 до 15:00 за адресою м. Ізюм, проспект Незалежності, 46-А (магазин «Будмаг» біля приміщення місцевої поліції).

У прокуратурі підкреслюють, що відбір ДНК-матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій частині території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК.

Нагадаємо, на звільнених територіях Харківської області правоохоронці виявили 735 тіл загиблих. З них 572 мирні мешканці – 236 жінок, 286 чоловіків, 20 дітей.

Автор: Галина Гришко