В Ізюмі евакуювали людей через загрозу вибухів. Фото

06.12.2017 14:15 Область Online
Фото: kharkiv.dsns.gov.ua Фото: kharkiv.dsns.gov.ua
У підвалі одного з житлових будинків міста знайшли застарілі боєприпаси.

Зранку 6 грудня до рятувальників Ізюма надійшло повідомлення про те, що у підвалі двоповерхового житлового будинку на вул. Київській, 6 знайдені іржаві металеві предмети, схожі на застарілі вибухові постріли. Про це ідеться у повідомленні прес-служби ГУ ДСНС України у Харківській області. 

До місця події негайно вирушили рятувальники на аварійно-рятувальному автомобілі. Під час огляду місця знахідки вони ідентифікували знайдені предмети як вибухонебезпечні боєприпаси часів Другої світової війни. Просто на земляній підлозі лежали 2 протитанкові міни, 1 мінометна міна діаметром 50 мм, 1 артснаряд калібру 45 мм та 1 ручна граната.


Небезпечна знахідка


Зважаючи на вибухову небезпеку боєприпасів, рятувальники евакуювали мешканців будинку на безпечну відстань. На той час у своїх квартирах було 7 дорослих та 3 дітей.

Як з’ясувалось, небезпечну знахідку виявили співробітники житлово-комунальної організації, котрі збиралися робити ремонт у підвалі будинку.

Доступ до місця події був відразу обмежений, а самі вибухові пристрої взяті під охорону. Наразі за вказаною адресою прямує піротехнічна група Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України для проведення розмінування та знешкодження знайдених боєприпасів. Правоохоронці працюють над встановленням особи, яка їх принесла в житловий будинок, наразивши на небезпеку його мешканців.

Читайте також: В районі під Харковом виявлені п'яні водії автобусів