В очікуванні електрики та пенсій: як деокупована Борівщина повертається до життя

09.10.2022 20:00 Область Online
Фото В'ячеслава Мавричева/Суспільне Фото В'ячеслава Мавричева/Суспільне
Борівський селищний голова Олександр Тертишний у відеозверненні розповів, як у громаді планують налагоджувати життя та в які населені пункти поки що повертатися не варто.

Однією с головних проблем громади є відсутність електрики, але це неможливо налагодити моментально. Відповідно, немає зв'язку та Інтернету. 

– На цьому тижні приїдуть спеціалісти, сапери, які будуть обстежувати наші електролінії. Лише після обстеження всіх електроліній по території громади працівники нашого РЕМу будуть займатися усуненням пошкоджень, які є по електролініях, – розповів голова громади. 

Щодо видачі пенсій, то найближчими днями, за словами Олександра Тертишного, до населених пунктів громади мають заїхати пересувні відділення Укрпошти, і всі, хто не отримував пенсію в період окупації, зможуть це зробити.

– Також складаємо списки, і від Червоного Хреста буде надаватися одноразова допомога по 1200 грн, — сказав Борівський голова. 

Він наголосив, що зараз проїзд на Борівщину для тих, у кого є  реєстрація, відкритий – але краще трохи зачекати.  В першу чергу  громаді потрібні ті, хто сможе відновлювати інфраструктуру.

– Усі, кому треба, хто хоче сильно повернутися у Борову — особливо я звертаюся до працівників критичної інфраструктури — треба повертатися, працювати і відновлювати. Якщо у вас Борівська реєстрація, мені так військові сказали, усіх пропускатимуть, — сказав Тертишний.

Водночас у деякі  населені пункти повертатися поки що не можна через небезпеку обстрілів, додав селищний голова.

– Якщо іншим не горить повертатися, будь ласка, зачекайте. Ситуація у нас поки що надзвичайно важка, особливо у селах Першотравневе, Вишневе, Чернещина, Ізюмське, Дружелюбівка, Шийківка — там ще йдуть обстріли, там небезпечно, — сказав Тертишний.

 

Автор: Інна Можейко