В окупованій громаді на Харківщині зросла активність ворожих військ

06.05.2022 17:00 Область Online
На території Борівської громади Харківської області помічена постійна дислокація живої сили та техніки окупантів.

Як повідомляють у Борівській селищній раді, кількість живої сили противника та ворожої техніки щодня змінюється: одні підрозділи заходять на територію громади, інші виходять у напрямку Донецької області. Найбільше їх зосереджується у південно-східній та східній частинах громади.

Населені пункти в цій місцевості наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів. Також зросла активність російських військових на Заоскіллі: там відбувається активний рух техніки, низько над землею літають ворожі літаки.

На території громади немає електрики, мобільного зв’язку, Інтернету. У деяких населених пунктах удалося відновити газопостачання, частково відновлене централізоване водопостачання. В громаді працюють деякі магазини та аптеки, але асортимент товарів дуже обмежений. Хліб возять із Сватового. Банківські установи та поштові відділення не працюють, тому великою проблемою є неможливість зняти готівку.

Ще одна проблема Борівської громади – ризик виникнення лісових пожеж. Про пожежі в лісах поблизу міста Ізюм повідомляє Ізюмський лісгосп. Також відомо про загоряння лісу в сусідньому Лиманському районі Донецької області. Гасіння пожеж ускладнене бойовими діями в цих районах, а також тим, що російські військові повністю знищили матеріальну базу Ізюмського лісового господарства: окупанти викрали понад 100 одиниць автомобільної техніки, розібрали лінію деревообробки, забрали офісну техніку та все, що можна було винести.

Нагадаємо, раніше ми писали також, що громада Харківської області залишилася без посівної .

Автор: Інна Можейко