У Харківській області з’явиться перший ЦНАП на колесах

10.01.2020 10:30 Область Online
Фото: lozovarada.gov.ua Фото: lozovarada.gov.ua
ІТ-обладнання для спеціального автомобіля вже придбано в Лозівській ОТГ.

У Лозівській об’єднаній громаді з’явиться перший в області мобільний ЦНАП (автомобіль з оргтехнікою). Допомагає у втіленні цього проекту програма «U-LEAD з Європою», учасником якої громада стала в минулому році. Про це повідомляють у Лозівській міськраді.

Окрім отримання автомобіля, який обладнаний двома робочими місцями та необхідною оргтехнікою для надання адмінпослуг, програма передбачає організацію віддалених робочих місць у старостинських округах. Для адміністраторів Центру надання адміністративних послуг їх організують у Панютиному, Смирнівці та Бунаковому. Робочі місця оргтехнікою та меблями забезпечать за рахунок програми «U-LEAD з Європою». Відремонтують приміщення за кошти міського бюджету. Також за кошти громади вже придбано ІТ-обладнання для мобільного ЦНАПу згідно зі специфікацією, зазначеною в Технічному завданні.

Читайте також: Скільки чиновників скоротять в райдержадміністраціях на Харківщині

9 січня у мерії за участю регіонального спеціаліста програми «U-LEAD з Європою», відповідальної за громади Харківської області Ірини Синицької відбулося засідання робочої групи з питань модернізації Лозівського Центру надання адміністративних послуг в рамках Фази впровадження «Напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

Зазначимо, що в громаді практикуються виїзні прийоми з надання адміністративних послуг. А першою ОТГ, яка завдяки мобільним кейсам запровадила таку практику на Харківщині, була Нововодолазька об’єднана громада.

Читайте також: На скільки знизяться платіжки за опалення у Лозовій

 

Автор: Андрій Соха