Хвору на ботулізм мешканку Мерефи доставили до реанімації

26.07.2018 17:58 Область Online
Фото: UkrPress.info Фото: UkrPress.info
25 липня жінка звернулася до лікарів зі скаргою на погане самопочуття. Післе обстеження постраждалої було встановлено діагноз — ботулізм. Про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі. За інформацією медиків, це другий випадок захворювання, який було виявлено у поточному році у Харківській області.

Було встановлено, що 33-річна жінка 20 липня вживала в’ялену непатрану рибу. При опитуванні постраждалої з’ясувалось, що рибу вона придбала у торговельній мережі одного з магазинів міста Мерефа.

Перші симптоми захворювання — блювота, слабкість, «сітка» перед очима з’явились наступного дня після вживання риби. Протягом п’яти днів лікувалась самостійно, самопочуття не покращувалось — підвищилась температура тіла, з’явилась сухість у роті та порушення ковтання. 25 липня постраждала звернулась по медичну допомогу до медиків Мереф’янської лікарні, звідки була направлена до Обласної клінічної інфекційної лікарні та госпіталізована в реанімаційне відділення з діагнозом «Ботулізм». Хворій введено протиботулінічну сироватку та проводиться симптоматичне лікування. Наразі її стан здоров'я лікарі оцінюють як середньої тяжкості.

Довідка:

Станом на 25 липня 2018 року в Україні зареєстровано 58 випадків захворювань на ботулізм, постраждало 65 осіб, з них 5 померло.

Микола Мельник