Яких голів РДА розшукує губернатор Харківщини

11.11.2019 16:30 Область Online
На Харківщині відкрито конкурс для претендентів на крісло голів районних держадміністрацій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер 8 листопада. За його інформацією, разом із соціальним проектом LIFT в Харківській області відкрили вакансії на посади голів РДА.

«Якщо ви: справжній професіонал своєї справи; маєте конкретні та чіткі пропозиції щодо розбудови Харківської області; любите багато працювати та готові взяти на себе відповідальність за реалізацію передбачених законодавством України повноважень – надсилайте своє резюме!», – написав Олексій Кучер.

Своє резюме усі претенденти можуть відправити за посиланням lift.net.ua/vacancy/kharkivrda. Також у посиланні йдеться, що на пост можуть претендувати ті люди, які мають вищу освіту та перебувають не менше п’яти років на керівних посадах, вміють працювати з великим потоком інформації, не бояться телекамер та питань журналістів, негативно ставляться до корупції й ніколи не притягувалися до кримінальної відповідальності.

До обов’язків голови РДА відноситься безпосереднє керівництво адміністрацією, організація роботи з виконання та дотримання положень Конституції України та законів України, призначення та звільнення керівників підпорядкованих структурних підрозділів, забезпечення реалізації державної політики в правовій сфері та організація й розроблення проектів бюджету та програм соціально-економічного розвитку.

Читайте також: Харківські синоптики попереджають про сильний туман і прогнозують морози

Нагадаємо, сьогодні на Харківщині є вакантними посади голів 11 райдержадміністрацій. Так перша хвиля звільнень в області стартувала 11 липня, коли Президент Володими Зеленський підписав розпорядження про звільнення з посад голови Балаклійської, Богодухівської, Зачепилівської, Золочівської, Коломацької, Сахновщинської, Чугуївської РДА. Через кілька днів, 16 липня, Презиент звільнив ще чотирьох очільників Первомайської, Дергачівської, Валківської та Близнюківської райдержадміністрацій.