За 5 місяців війни росіяни вбили на Харківщині майже 1000 цивільних осіб

23.07.2022 15:50 Область Online
За весь час повномасштабного російського вторгнення російські окупанти вбили майже 1000 мешканців Харківської області, а також зруйнували майже 5000 житлових будинків.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на брифінгу з представниками українських та міжнародних ЗМІ.

За п’ять місяців окупанти вбили 978 цивільних людей, з яких 48 це діти.

— Під приводом захисту російськомовних росія знищує ті ж російськомовні, але українські родини, знищує школи, знищує наш культурний спадок. Це звичайний геноцид і ніяк інакше, – каже Олег Синєгубов.

Крім того, у Харківській області ворог знищив майже п’ять тисяч житлових будинків, понад 500 закладів освіти, 97 культурних установ, 108 об’єктів охорони здоров’я та 111 адміністративних будівель. У майбутньому всі зруйновані будівлі будуть відбудовані.

Також він наголосив на тому, що Харків став неприступним фортом, а Харківщина готова до найжорсткіших протистоянь росії.

Наразі вже ЗСУ звільнили майже половину окупованих росіянами населених пунктів області.

— Ми готові відстоювати кожний сантиметр нашої землі, поки не повернемо всі території на 100 %. Нове західне озброєння поетапно допомагає нам займати все кращі позиції. Чим більше його буде – тим швидше та ефективніше ми будемо рухатися до нашої цілі, – підсумовує голова ХОВА.

Автор: Олександр Манченко