За добу росіяни обстріляли вісім населених пунктів Харківщини. Є поранені

04.05.2022 12:30 Область Online
Окупанти продовжують обстрілювати Харківську область. За добу вісім людей поранені, одна – загинула.

Російські військові зменшують інтенсивність обстрілів Харкова. Так, за минулу добу по Харкову завдали два удари із РСЗВ та артилерії, про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Зазнали обстрілів і населені пункти області – Руська Лозова, Дергачі, Золочів, Богодухів, Чугуїв та Барвінкове. За минулу добу в Донецькій громаді внаслідок обстрілів вісім людей отримали поранення та одна людина загинула.

– Інтенсивність обстрілів зменшилася, але, щоб мінімізувати втрати серед цивільних, маємо бути дисциплінованими. Не ігноруйте сигнали тривоги, це наша з вами безпека! – наголосив Синєгубов.

Також він попередив жителів звільнених територій про небезпечність повернення додому. ЗСУ фіксують велику кількість мінувань на підходах до селищ та приватних будинків. Тому місцевих просять дочекатися дозволу від ДСНС та Збройних Сил України.

Крім того, попри часті обстріли, по області відновлюють критичну інфраструктуру. Вчора аварійні бригади працювали понад 12 годин для усунення пошкоджень магістрального газопроводу в Харкові. Сьогодні в Дергачівському районі тисячі помешкань залишились без газу – там також працюють комунальники.

Нагадаємо, в області також продовжуються комунальні роботи. Так, у селищі Черкаська Лозова Малоданилівської громади до газу під'єднали 500 абонентів. А в Дергачах світло змогли відновити у 800 споживачів.

Автор: Анастасія Хушану