Захворювання дітей у Валківському ліцеї – стали відомі результати аналізів

24.03.2021 12:59 Область Online
У п'ятьох учнів Валківського ліцею імені Олександра Масельського наприкінці минулого тижня погіршився стан здоров'я. Сьогодні, 24 березня, отримані результати досліджень.

Як повідомив "Слобідському краю" Валківський міський голова Валерій Скрипніченко, з 18 по 22 березня до сімейних лікарів та Валківського ЦПМСД звернулися п'ятеро дітей. Це учні 1-го, 2-го, 4-го і 5-го класів Валківського ліцею.

– Одна дитина звернулася до сімейного лікаря, в неї болів живіт і була блювота, – розповів Валерій Скрипніченко. – Дитині зробили УЗД дослідження, дитина під наглядом сімейного лікаря. Інша дитина звернулася до лікаря з болем у животі,  наступного дня біль пройшов. Один третьокласник по телефону звернувся з температурою і блювотою, у понеділок усе пройшло. Також двоє дітей з четвертого класу звернулися до ЦПМСД з ознаками кишково-шлункового розладу, але без температури.

Двох дітей госпіталізували до інфекційного відділення з ГРВІ. У захворілих взяли зразки біоматеріалів для дослідження. Результати посіву отримали сьогодні, 24 березня. Підозра на Covid-19 не підтвердилася. Діти пробули у стаціонарі пару днів,і були виписані з лікарні 22 і 23 березня. За словами директорки ліцею Віри Грєхової, станом на 24 березня діти здорові, адміністрація закладу тримає зв'язок з їхніми батьками.

 

Автор: Тамара Кіч