Зливав ворогу дані про ЗСУ: на Харківщині затримали 18-річного поплічника окупантів

14.10.2022 15:12 Область Online
У Харківській області СБУ впіймала «на гарячому» молодика, який розвідував та передавав російським військовим дані про позиції ЗСУ і пересування військової техніки.

Як повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, зрадником виявився 18-річний житель Краснограда, який співпрацював з ворогом та отримував за це гроші.

– Поплічника ворога вдалося затримати «на гарячому», під час збору інформації про позиції та пересування української техніки і військових. Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон, сім-карти та ноутбук із доказами протиправної діяльності, – розповів Владислав Абдула.

У пресслужбі Харківської обласної прокуратури уточнили, що «співпраця» зрадника з окупантами тривала більше чотирьох місяців.

– У період з червня по жовтень молодик, вступивши у злочинну змову з представниками країни-агресора, передавав їм дані про дислокацію підрозділів ЗСУ, їхнє озброєння і переміщення. Проросійськи налаштований чоловік спілкувався з окупантами через месенджер Telegram, – повідомили в прокуратурі.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зраднику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 12 жовтня у Харківській області співробітники СБУ разом з ДБР затримали мешканку Куп’янська, яка під час окупації міста працювала в незаконно створеній росіянами податковій службі.

Автор: Катерина Радіонова