ЗСУ звільнили значно більше територій Харківщини, ніж планували

05.12.2022 15:06 Область Online
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Контрнаступ ЗСУ в Харківській області став настільки несподіваним для окупантів, що змусив їх негайно залишити захоплені позиції.  А завдяки успішному просуванню наші військові змогли захопити велику кількість військової техніки.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на РБК-Україна.

Детальніше про те, як проходив контрнаступ в Харківській області, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Проблема була в тому, щоб забезпечити наступальні угруповування необхідною кількістю боєприпасів. Люди були готові, вони всі брали участь у жорстких боях. Просто набридло відступати, – пояснив Сирський. –  Ми відчували, що потрібно завдати десь такий удар, щоб ворог похитнувся і посипався».

Він додав, що дії українських військових були настільки швидкі та неочікувані для загарбників, що це призвело до паніки, а паніка – до втрати управління. В результаті цього окупанти почали залишати позиції та тікати.

Командувач Сухопутних військ зазначив, що під час наступу на Харківщині наші бійці захопили велику кількість ворожої техніки. А також просунулися і звільнили значно більше території, ніж планували  спочатку.

«Ми взяли танками два танкові батальйони і порядку двох батальйонів техніки механізованих військ і багато іншої спеціальної техніки. Там були деякі танки – ніби дійсно з параду прийшли. Результат, звичайно, був набагато більшим, ніж ми очікували, тому що додалась територія ще і вздовж державного кордону... Ми планували трохи менше. Кілометрів на 2 тисячі менше квадратних. Це дало значний поштовх для подальших наших наступальних дій», – розповів він.

Нагадаємо, центральну площу Коломака перейменують на честь захисників України.

Нагадаємо також, у Куп’янську викрили трьох освітян, які впроваджували навчальні стандарти рф під час окупації.

Автор: Юлія Гнатченко