Сорок малокомплектних шкіл закривають цього року на Харківщині

10.06.2015 11:35 Суспільство
photo.ukrinform.ua photo.ukrinform.ua
Про це сьогодні повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

З початком навчального року близько 40 малокомплектних шкіл Харківщини не відчинять двері. Їх робота є вкрай неефективною, пояснює Юлія Світлична.

- Якщо утримання одного учня укомплектованої школи становить в середньому 8,5 тисячі гривень на рік, то учень малокомплектної школи обходиться державі набагато дорожче – до 30 тисяч. При цьому рівень знань, які він отримує в такій школі, набагато нижчий, ніж у закладах Харкова.

Читайте також: З 1 ВЕРЕСНЯ ХАРЧУВАННЯ У ДИТСАДКАХ ПОДОРОЖЧАЄ НА 10-15 %
                     ЯК ЗБЕРЕГТИ ШКОЛИ У СЕЛІ. ХАРКІВСЬКІ ЧИНОВНИКИ ЗНАЙШЛИ ВИХІД
                     ОПТИМІЗАЦІЯ СІЛЬСЬКИХ ШКІЛ НА ХАРКІВЩИНІ: НЕМАЄ ГРОШЕЙ НА ВИКОНАННЯ ЗАКОНІВ

На думку спеціалістів профільного департаменту ХОДА, кошти, які переплачують за утримання учнів малокомплектних шкіл, доцільніше спрямувати на розвиток укомплектованих закладів та на організацію підвезення до них учнів.

- У 2015 році ми знову почали фінансувати з обласного бюджету програму “Шкільний автобус”, - говорить Юлія Світлична. - Всіх учнів малокомплектних шкіл будуть доставляти до закладів з вищим рівнем підготовки.

Транспорт закуплять для п’ятьох районів, де планують закрити найбільшу кількість шкіл. Це Богодухівський, Вовчанський, Сахновщинський, Ізюмський та Куп’янський райони.

На закупку нових автобусів з обласного бюджету вже виділено 5 млн грн. За словами Юлії Світличної, до кінця року очікується виділення ще близько 5 млн грн.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта