У область прибуде перша партія бебі-боксів

14.09.2018 14:30 Корисно
Фото: Etcetera Media Фото: Etcetera Media
Перша партія соціальної допомоги «Пакунок малюка» прибуде до Харкова сьогодні,14 вересня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. За його інформацією, у першій партії буде 539 бебі-боксів.

— До кінця року область отримає близько 8000 (пакунків малюка. — Авт.). Саме стільки новонароджених очікується в Харківській області в період з 1
вересня по 31 грудня 2018 року, — написав Юрій Шпарага.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики визначило деталізований перелік дитячих товарів загальною вартістю до 5000 грн, що входитимуть у «пакунок малюка».

До пакунка ввійдуть 25 необхідних речей для новонароджених. Вартість такого комплекту складатиме до 5 000 гривень. Це одноразові підгузки (для дітей від 2 до 5 кг, не менше 94 штук в упаковці), одноразові серветки вологі (для дітей від 0 років, гіпоалергенні, PH-нейтральні, без запаху, не менше 56 штук в упаковці), набір пелюшок (ситцевої, фланелевої, бавовняної та багаторазової вологостійкої).

Також у наборі першої необхідності будуть дві бавовняні шапки, боді з коротким та довгим рукавом, бавовняні повзунки та чоловічки з довгим рукавом,  штанцями та шкарпетки. Окрім одягу, до боксу покладуть термометри для води та електронний для тіла, ножиці манікюрні дитячі з тупими наконечниками та прокладки для лактації (не менше 60 штук в упаковці). Ще безкоштовний пакунок міститиме теплу ковдру з бавовни розміром 90 x 120 см та трикотажну плед-ковдру, розміром 60 x 80 см.

Тут батьки знайдуть  матрац, розміром 42 x 70, махровий рушник, розміром 100 x 100 см та розвиваючу іграшку. Ще до набору ввійдуть крем з вмістом ланоліну 100 %, дитяче мило-шампунь без парабенів. Увесь комплект упакують у коробку-люльку з міцного картону.

Автор: Марічка Зорняська