97-річний харківський тенісист потрапив до Книги рекордів Гіннеса

07.07.2021 12:55 Спорт
Фото: Фейсбук/Леонід Станіславський Фото: Фейсбук/Леонід Станіславський
Харків’янин Леонід Станіславський став найдорослішим активним гравцем у світі, який бере участь у змаганнях. Про це повідомили в харківському тенісному клубі «Унікорт».

У березні Леоніду Станіславському виповнилося 97 років. Уже протягом 30 років за будь-якої погоди він тричі на тиждень тренується на кортах «Унікорту». Спортсмен постійний учасник чемпіонатів світу серед ветеранів у категорії 85+, бронзовий призер чемпіонату Європи у парному розряді в категорії 80+. Наразі Леонід Якович готується до свого чергового чемпіонату світу.

Читайте також: Чемпіонат Харківської області з футболу: лідери першості неочікувано поступилися

Повертаючись з міжнародних турнірів, ветеран часто жаліється, що не було в нього суперника-ровесника, «одна молодь до 85 років». В «Унікорті» зазначають, що наразі міжнародна федерація тенісу розглядає питання про внесення змін у календар змагань у віковій категорії 85+. Адже він став прикладом для тенісистів-ветеранів із різних країн.

У Харкові Леонід Станіславський  спарингував з першою ракеткою України Еліною Світоліною і з першою ракеткою світу австралійкою Ешлі Барті. А ще ветеран особисто взяв автограф у легендарного Роджера Федерера на «Вімблдоні».

Сьогодні, 7 липня, 97-річний харківський тенісист отримає сертифікат Guinness World Records (Книги рекордів Гіннеса).

– Майже два роки безперервних комунікацій щоденно здійснював відділ міжнародних зв’язків Національного реєстру рекордів з суддями Гіннеса і ось довгоочікуваний момент – Леонід Станіславський офіційно визнаний найстаршим тенісистом на планеті, який бере участь у змаганнях у віковій категорії 90+, – повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Також вона нагадала, що у 2017 році Леонід Станіславський двічі здобував титул національного рекордсмена України як «Найповажнішого віку тенісист» та «Найповажнішого віку людина, яка здійснила спуск на тролеї».

Автор: Андрій Соха