Як футбольна команда з Лозової стартувала в Кубку Дніпропетровщини

16.05.2023 11:20 Спорт

У суботу, 13 травня, команда «Авангард» з міста Лозова Харківської області розпочала свій шлях у Відкритому Кубку Дніпропетровської області з футболу.

Як передає медіа «Слобідський край», минулими вихідними стартував Відкритий Кубок Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2023 року. В ньому беруть участь два колективи з Харківщини: сахновщинський «Колос» та лозівський «Авангард».

Лозівський «Авангард» за волею жереба потрапив в групу Г, де з ними за вихід у чвертьфінал будуть сперечатися лідери Суперліги чемпіонату Дніпропетровщини «Оріль» і «Агросфера», які посідають наразі в чемпіонаті перше і друге місця відповідно, а також представник Першої ліги «Тополь 2022». Усі ці команди з Дніпропетровської області.

У першому турі лозівчани на виїзді зустрілися з «Агросферою». «Авангард» на старті поєдинку зумів вийти вперед: Артур Бобіта обіграв воротаря суперника і віддав на Владислава Галушку, якому залишалося влучити у порожні ворота – 0:1. Ближче до середини першого тайму господарі відновили паритет в матчі, реалізувавши пенальті. Втім на перерву «Авангард» пішов у ролі лідера – Сергій Гребенюк також влучно реалізував одинадцятиметровий удар.

По перерві «Агросфера» зуміла переломити хід гри: забила тричі і святкувала підсумкову перемогу з рахунком 4:2.

– У цьому поєдинку було два різні тайми. Перша половина гри була дуже класна, практично ідеальна в нашому виконанні. Ми створили багато хороших моментів. Могли забивати голів п’ять, втім обмежилися лише двома. А другий тайм ми провалили: десь не вистачало фізичних даних та спортивної агресії. У команди суперника гравці досвідчені, дехто грав в УПЛ. Коли вони почали грати жорсткіше та агресивніше, наші хлопці не змогли дати гідну відповідь на цей силовий футбол, – розповідає медіа «Слобідський край» головний тренер «Авангарду» Олексій Романенко.

Також у нього є питання до арбітру матча.

– Суддівство було не дуже. Спочатку спірний пенальті у першому таймі в наші ворота поставив. Потім по перерві вже не призначив одинадцятиметровий на нашу користь. Плюс не показав червону картку супернику, коли той у центрі поля прямою ногою зіграв у голову Владислава Галушки, йому розбили носа, – розповідає наставник лозівчан. 

Без огляду на поразку, в грі команди вже спостерігається прогрес.

– Перший тайм цього поєдинку був найкращим з тих матчів, що ми провели у чемпіонаті та Кубку Дніпропетровщини цього сезону. Раніше ми могли зіграти добре відрізками, хвилин 15, а зараз весь тайм був класний. Ми прогресуємо, йдемо правильним шляхом. Потрохи стаємо краще, має пройти ще якийсь період, аби ми у високому темпі показувати класний футбол протягом цілого матчу, а не одного тайму. Звісно, боротимемося за вихід із групи, – каже Олексій Романенко.

Раніше ми писали, що харківський боксер здобув перемогу на професійному ринзі.

Нагадаємо, нещодавно боксер з Донецької громади виборов звання чемпіона України. 15-річний Олександр Звєрєв завоював золоту медаль на чемпіонаті України з боксу серед юніорів. А минулими вихідними, 30 квітня, сахновщинський «Колос» здобув перемогу в чемпіонаті Дніпропетровщини.

Більше новин міста Лозова та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: