Як завершилося перше коло чемпіонату Харківського району з футболу

20.07.2023 11:50 Спорт
Фото: Валентин Шафоростов Фото: Валентин Шафоростов

У неділю, 16 липня, відбулися матчі 11-го туру чемпіонату Харківського району з футболу. В одному з них зустрічалися циркунівський «Авторитет» і люботинське «Дербі». Вийшла рівна гра, долю якої вирішив єдиний гол у виконанні господарів.

Як передає медіа «Слобідський край», головною окрасою останнього, 11-го, туру першого кола чемпіонату Харківського району з футболу повинен був стати матч між лідерами першості МСК «Харків» і ФК «Березівка», які йдуть на третьому і другому місцях відповідно. Втім за проханням харківської команди матч перенесли. Як повідомив «Слобідський край» головний тренер МСК «Харків» Сергій Валяєв, цей поєдинок планують провести найближчої неділі, 23 липня, коли у турнірі буде перерва. Нагадаємо, друге коло розпочинається 30 липня.

Завдяки тому, що цей матч не пройшов у базовий день, лідер першості сковородинівська «Нива» збільшила відрив від найближчих переслідувачів до шістьох очок. Вони вдома приймали останню команду першості солоницівський «Енергетик-2». Гості несподівано відкрили рахунок ближче до середини першого тайму. Відзначився Ігор Колесник. До перерви господарі не тільки відновили паритет у матчі, а й вийшли вперед. А в другому таймі «Нива» відзначилася ще раз, святкуючи вольову перемогу – 3:1.

Не вистачило досвідченого воротаря

Головний тренер солоницівського «Енергетика-2» Дмитро Циганко залишився дуже задоволеним грою своєї команди проти лідера.

– Суперник м’яча не бачив. Ми грали набагато краще, контролювали м’яч, у нас все краще виходило, ніж у них, – вважає Дмитро Циганко. – У нас в цій грі половина основного складу були хлопці 14–16 років, зокрема воротар. Для нього це була дебютна гра у старті на такому рівні, через що був дуже сильний мандраж. У нас є два досвідчені воротарі, яким за 30 років. Це Денис Сойко та Володимир Давиденко, але жоден не зміг приїхати на матч. Якби в рамці грав хтось із них, думаю, супернику було б набагато складніше, і вважаю, що ці три голи ми б не пропустили. Чесно, для мене було несподівано, як ми себе проявили в цій грі. Якщо подивитися на цей матч, не знаючи, хто на якому місці, склалося б враження, що ми йдемо на першому, а вони на останньому, а не навпаки. Більш закономірний результат цього матчу була б нічия.

Тренер солоницівців оцінив першу половину сезону у виконанні своєї команди.

– Грою задоволений, результатом ні. Гра була присутня в нас у кожному матчі за винятком поєдинків проти «Березівки» та «Харкова». Думаю, ми недорахувалися мінімум дев’яти очок, а то й 12–15. У деяких іграх просто були зобов’язані вигравати, в деяких могли зводити матч до нічиєї, – каже Дмитро Циганко. – Посилювати склад не будемо, оскільки у нас немає жодних завдань з приводу місця. У нас мета одна, щоб молодь набиралася досвіду в дорослому футболі.

За словами Дмитра Циганка, нещодавно «Енергетик» з гравцями 2008 року зустрічався з полтавською «Ворсклою», де були хлопці на два роки старші. Наші земляки поступилися 3:5, але продемонстрували гідну гру. У «Ворскли» команда 2008 року розпалася, і тепер цей колектив у чемпіо­наті України представлятиме «Енергетик», який виступатиме під гербом полтавчан.

Підсилення не буде

Після цих вихідних коротичанський «Промінь» наздогнав МСК «Харків». Команда з Пісочинської громади вдома розгромила СК «Кам’яна Яруга», для якого це друга поразка поспіль – 9:0. На п’яту позицію піднявся «Високий». Це їм удалося зробити завдяки впевненій домашній перемозі над одним з аутсайдерів першості безлюдівським «Альянсом» – 7:1. Розгромом завершилася і зустріч сусідів по турнірній таблиці «Колос» (Бабаї) – «Дергачі». Перемогу святкували гості з рахунком 4:1.

Рівна бойова гра вийшла між циркунівським «Авторитетом» та люботинським «Дербі». Єдиний гол під завісу першого тайму був забитий у виконанні команди із Циркунів. Це Андрій Стрельніков реалізував вихід віч-на-віч з воротарем суперника і приніс бажані три очки партнерам.

– Гра була рівною. Нам удалося забити завдяки відмінній розрізній передачі та реалізованому виходу віч-на-віч. У суперника були шанси відзначатися, але врятував наш голкіпер. Повторюся, пов­ністю рівна гра, мабуть, нічийний результат більше б відповідав тому, що було на футбольному полі, – вважає представник «Авторитету» Валентин Шафоростов. – Підводити підсумки першого кола ще зарано, оскільки в нас є ще два незіграні домашні матчі проти команд з Височанської громади. Спочатку 23 липня прийматимемо «Високий», а за три дні, 26 липня, зіграємо проти бабаївського «Колоса». Хочеться взяти максимум очок у цих матчах. Розуміємо, з «Високим» буде цікава гра, оскільки команди недалеко розташовуються в турнірній таблиці одна від одної і за рівнем колективи приблизно однакові.

Валентин Шафоростов розповів, чи буде команда запрошувати нових гравців перед стартом другого кола.

– Ми можемо підсилитися, але наразі відчуваємо себе органічно тим складом, який є. У нас немає якоїсь проблемної позиції, яку треба негайно підсилювати. Три очки з Люботином – це командна перемога, кожен гравець долучився до цієї звитяги. Й ми рухатимемося далі саме у такому складі, – говорить представник «Авторитету».

Недорахувалися 10 очок

Головний тренер «Дербі» Максим Бондаренко вважає, що в матчі проти «Авторитету» їх підвела реалізація моментів.

– Гра для нас склалася сумно. Багато моментів не реалізували. Були виходи віч-на-віч, били з двох-трьох метрів, через що втратили очки в цій зустрічі. Рахунок не по грі, думаю, з такою великою кількістю моментів ми заслуговували на перемогу, – розповів медіа «Слобідський край» Максим Бондаренко. – Щодо гри в першому колі, то я поставив би команді шість-сім балів за десятибальною шкалою, оскільки можемо грати краще. Щодо результату – погано, втратили дуже багато очок там, де мали брати максимальну кількість. Думаю, недорахувалися очок 10 точно. З «Дергачами» віддали два очки, зараз із Циркунами три віддали. У нас дуже великий склад, близько 25 осіб, дозаявимо одного центрального півзахисника і все. Керівництво жодних завдань щодо підсумкового місця не ставило, втім нам самим хочеться перемагати і посідати найвищі місця, до чого й будемо прагнути в другому колі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна України за участю гравців з Харківщини зіграла проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: