Футболісти з Харківщини допомогли збірній України вийти в плей-оф молодіжного Євро

25.06.2023 11:50 Спорт
Фото: uaf.ua Фото: uaf.ua

Вчора, 24 червня, молодіжна збірна України до 21 року зіграла другий матч на чемпіонаті Європи проти господарів турніру румунів. У цьому поєдинку взяли участь троє гравців, які народилися у Харківській області.

Як передає медіа «Слобідський край», 24 червня стартував другий тур чемпіонату Європи 2023 року серед команд U-21, який проходить у Грузії ті Румунії. Нагадаємо, у стартовій грі турніру наші співвітчизники обіграли хорватів 2:0, а зараз підопічні Руслана Ротаня протистояли господарям змагань румунам. Єдиний гол у цій зустрічі був забитий під завісу матчу. Півзахисник збірної України Максим Брагару прострілив з лівого флангу, а гравець суперників Віктор Дікан зрізав м’яч у власні ворота.

1:0 – Україна святкувала другу перемогу на турнірі, набравши шість очок. Завдяки їй і звитязі Іспанії над Хорватією наші хлопці достроково вийшли в чвертьфінал.

У матчі проти румунів було задіяно трьох гравців, які народилися у Харківській області. Як і у першому матчі, в старті нашої команди вийшли уродженець селища Березівка Пісочинської громади, центральний захисник луганської «Зорі» Арсеній Батагов, який відіграв увесь матч, і харків’янин, півзахисник донецького «Шахтаря» Дмитро Криськів. Гравця «гірників» замінили на 68-й хвилині поєдинку. На 77-й хвилині на заміну вийшов ще один уродженець Харкова нападник австрійського «ГАКа» Богдан В'юнник, він поміняв Олега Кащука. Як у першій грі, так і зараз, увесь матч на лавці для запасних провів красноградець Михайло Мудрик. Нагадаємо, наш земляк отримав ушкодження на тренуванні національної збірної України. Перед матчем з румунами головний тренер молодіжки Руслан Ротань сказав, що Михайло ще відновлюється.

Заключний матч групового етапу молодіжного Євро збірна України проведе у вівторок, 27 червня. Наші хлопці гратимуть проти Іспанії. Аби команді Ротаня вийти в плей-оф з першого місця, їм потрібна виключно перемога. При нічиїй групу виграє Іспанія, оскільки у них краща різниця забитих і пропущених м’ячів: у нас 3-0, а у них 4-0.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Володимир Олександров