Харків’янин забив гол на молодіжному чемпіонаті Європи з футболу

28.06.2023 12:20 Спорт
Фото: uaf.ua Фото: uaf.ua

Молодіжна збірна України з футболу провела заключний матч групової стадії чемпіонату Європи з футболу Європи 2023 року серед команд U-21.

Як передає медіа «Слобідський край», вчора, 27 червня, збірна України у рамках третього туру групового етапу молодіжного чемпіонату Європи протистояла іспанцям. Нагадаємо, після минулого матчу і Україна, і Іспанія достроково собі забезпечили місце в чвертьфіналі. В очному протистоянні лише вирішувалося, хто з цих колективів посяде перше місце в квартеті. Для цього нашим співвітчизникам треба було лише перемагати, й вони були дуже близькі до бажаної звитяги.

У даному матчі в стартовому складі нашої збірної вийшли два харків’янина: півзахисник Дмитро Криськів і нападник Богдан В'юнник, який у перших двох турах з’являвся на полі з лави для запасних. Саме форвард, який народився у Харкові, і відкрив рахунок у цьому матчі. На 43-й хвилині Олександр Назаренко з правого флангу подав у карний майданчик на Богдана В'юнника, який точним ударом головою вивів партнерів уперед.

На старті другого тайму іспанці відновили паритет у матчі завдяки автоголу Івана Желізка. Наприкінці матчу українці вдруге у зустрічі вийшли вперед. Данило Сікан заробив пенальті, який реалізував Георгій Судаков. Однак утримати цю бажану перемогу українцям не вдалося. На 90-й хвилині забив Абель Руїс – 2:2. Цей результат означає, що підопічні Руслана Ротаня посіли друге місце в групі.

Ще два гравці з Харківської області, березівець Арсеній Батагов і красноградець Михайло Мудрик, увесь матч проти Іспанії провели на лаві для запасних. Щодо відновлення Мудрика, то перед матчем з Іспанією Руслан Ротань сказав, що з ним наразі працюють лікарі. Нагадаємо, Михайло отримав ушкодження на тренуванні національної збірної України, поки що на цьому Євро на поле не виходив.

Українці дізнаються свого суперника по чвертьфіналу сьогодні, 28 червня. А матч за участю нашої збірної у плей-оф пройде у неділю, 2 липня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко