Ярослав Ракицький зіграв за «Металіст» у товариському матчі

28.03.2022 14:34 Спорт
Фото: sport.bigmir.net Фото: sport.bigmir.net
Екс-гравець збірної України і «Шахтаря» Ярослав Ракицький зіграв за «Металіст» з Харкова.

Вчора, 27 березня, харківський «Металіст», який наразі перебуває в Туреччині, зіграв товариський поєдинок проти представника тамтешньої Суперліги (Вища ліга Туреччини. – Прим.) «Істанбулом Башахшехір». Цей клуб у 2020 році став чемпіоном своєї країни. Наразі в чемпіонаті Туреччини «Істанбул» посідає шосту сходинку, відстаючи від зони Ліги чемпіонів на вісім очок.

Перший гол у зустрічі був забитий на початку другого тайму, його автором став португальський півзахисник турків Піцці. Дуже швидко харків’яни відновили паритет у матчі, відзначився уродженець Дергачівської громади Руслан Фомін. А на 77-й хвилині український форвард оформив дубль, тим самим принісши харків’янам вольову перемогу.    

У другому таймі у складі харків’ян на поле вийшов екс-гравець збірної України і «Шахтаря» Ярослав Ракицький, який наразі має статус вільного агента.

Читайте також: «Легіонери» харківського «Металіста» відправилися в оренду в закордонні футбольні клуби

Нагадаємо, що на початку 2019 року Ярослав Ракицький перейшов з донецького «Шахтаря» до «Зеніту» із Санкт-Петербурга. Цей перехід обурив українських вболівальників, які і до того критикували футболіста за невиконання гімну під час матчів національної збірної та підозрювали в симпатіях до так званої «ДНР». З моменту переходу до «Зеніту» Ярослава не викликали до збірної України, а у листопаді 2019 року сам гравець сказав, що завершує кар’єру в збірній.

Проте після початку війни в Україні Ракицький вирішив достроково розірвати відносини із санкт-петербурзьким клубом і наразі підтримує форму в харківському «Металісті».

Автор: Савелій Мякушко