Чемпіонат Харківщини з футболу: найважливіший матч «Богодухова»

30.08.2021 18:11 Спорт
Фото зі сторінки Асоціації футболу Богодухівської громади у Facebook Фото зі сторінки Асоціації футболу Богодухівської громади у Facebook
Один з найцікавіших поєдинків 15-го туру чемпіонату Харківщини з футболу пройшов у Лозовій. Там зустрічалися сусіди по турнірній таблиці «Лозова-Панютине» і «Богодухів», які борються за бронзові медалі першості.

У суботу, 28 серпня, розпочалося заключне, третє, коло чемпіонату Харківщини з футболу. У 15-му турі свою чергову перемогу здобув лідер Вищої ліги харківський «Універ-Динамо». Підопічні Сергія Сизихіна вдома приймала головного аутсайдера турніру харківський «ОККО 2020». Як і передбачалося, чинний чемпіон першості не залишив від суперника і мокрого місця. У першому таймі динамівці оформили собі комфортний гандикап в рахунку і пішли на перерву, ведучи 6:0. У другій половині гри побиття аутсайдера продовжилося. У заключну 45-хвилинку динамівці забили ще п’ять м’ячів і у підсумку виграли 11:0. Наразі це їх найбільша перемога в поточному сезоні.

Фото: ФК «Універ-Динамо» 

Солоницівський «Енергетик» продовжує погоню за чинним чемпіоном. У цьому турі «енергетики» вдома приймали харківський «Динамік-ХНУРЕ». Господарі доволі швидко відкрили рахунок у матчі. На 5-й хвилині солоницівські футболісти заробили пенальті, яке реалізував Роман Бондаренко. На початку другого тайму команда-лідер подвоїла перевагу завдяки точному удару Владислава Мальованого. На початку другої години гри гравець харків’ян Ебука Обімдіке відквитав один гол, але на більше гостей не вистачило – 2:1 і перемога команди із Солоницівської громади.

Фото зі сторінки Івана Родітєлєва у Facebook

Читайте також: Драма в Харкові: «Шахтар» в овертаймі обіграв «Монако»

Тринькали моменти на старті

Первомайський «Квадро», який наразі йде третім, також минулими вихідними до свого активу зумів записати максимум очок. Первомайці в рідних стінах приймали СК «Зміїв». Господарі відзначилися швидким голом – на 7-й хвилині забив Єгор Острік. За 10 хвилин зміївчанам удалося відновити паритет у матчі, відзначився Чаплик. На початку другого тайму первомайці повернули собі лідерство в матчі, другий м’яч господарів провів Ннабуйке Ннеджі. А вже в компенсований арбітром час «Квадро» забив ще раз і встановив підсумковий рахунок у матчі – 3:1.

– З перших хвилин мали повну перевагу, швидко забили гол, створили ще кілька хороших моментів. Треба було реалізовувати і вирішувати все в перші 15–20 хвилин. А потім зі стандартного положення пропустили, в цьому моменті була помилка воротаря. Потім перебудувалися, вийшли на другий тайм і відразу забили. Після гола підсіли, почався тиск з боку суперника, ніби як витримали його і в кінці забили третій гол, – розповідає «Слобідському краю» асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв.

Читайте також: Андрій Лунін захворів на коронавірус

Позамежне налаштування

Найзапекліша боротьба в 15-му турі Вищої ліги спостерігалася в Лозовій, де тамтешня «Лозова-Панютине», яка йшла четвертою, зустрічалася із сусідом по турнірній таблиці п’ятим «Богодуховим». Ближче до середини першого тайму гостям удалося повести в рахунку, забив Микита Фоменко. Достатньо швидко господарі завдяки забитому м’ячу Юрієм Кривошеєвим відновили паритет у матчі. Однак майже одразу богодухівці знову були попереду, забив Павло Куліш. По перерві гості зміцнили свою перевагу, дубль оформив Фоменко. У кінцівці матчу лозівчани скоротили відрив у рахунку до мінімального, але врятувати матч лозівчанам не вдалося, 3:2 перемога «Богодухова».

– Перед цим матчем нам уже не було куди відступати. Це, грубо кажучи, гра за шість очок. Ми прекрасно розуміли, якщо не відвеземо максимум очок з Лозової, то, скоріш за все, ми б випадали з боротьби за третє місце. І виходить, що цей матч на той момент був найважливішим у цьому сезоні, – каже головний тренер ФК «Богодухів» Сергій Рижих. – Керівництво певних цілей на призові місця не ставило, ми самі собі поставили за мету посісти третє місце. Принаймні закінчити вище, ніж у минулому сезоні, коли були шостими з 10 команд.

Наставник богодухівців каже, що налаштування його підопічних на матч у Лозовій був позамежний.

– Зі стартового свистка взяли м’яч під свій контроль, що згодом привело до нашого гола. Забили і одразу ж пропустили через помилку нашого воротаря. Дальній удар, голкіпер випускає м’яч з рук, і на добиванні вони зрівнюють рахунок. Таке враження, ніби таз холодної води на нас вилили, хоча ніяких передумов ніби як і не було, – ділиться коуч «Богодухова». – Добре, що після цього пропущеного гола хлопці не опустили руки, а навпаки, ще додали і через дві хвилини забили другий гол. Напевно, це стало переломним моментом у грі.

На перерві Сергій Рижих казав хлопцям, що не можна зменшувати обертів, адже в суперника непогана і молода команда.

– У другому таймі гра, звісно, змінилася. Команда суперника додала і робила все, щоб переламати хід матчу. Провели низку замін, почали нагнітати, попереду заграли жвавіше. Втім на початку другого тайму нам удалося забити третій м’яч. Коли його забили, я десь усередині відчував, що гра вже наша. Хоча в останні десять хвилин матчу суперник перейшов на навал, закрив нас на власній половині поля, ми грали на винос м’яча. І у підсумку пропустили другий м’яч, утім зуміли зберегти бажаний для себе результат, – розповідає Сергій Рижих.

Він додає, що задоволений результатом, налаштуванням, грою команди і самовіддачею гравців.

Читайте також: Світовий рекорд на Паралімпіаді встановив харківський плавець

Лозівські «подарунки»

Головний тренер «Лозової-Панютине» Сергій Лученцов назвав причини поразки від «Богодухова».

– На матч з ФК «Богодухів» у нас випало пару основних гравців – і картина одразу в негативний бік. Усі їх голи були забиті через наші тактичні помилки. На загальний результат вплинула перша наша помилка. Я не применшую заслуг «Богодухова», вони по повній використовували наші «подарунки», а це вже говорить про певний рівень команди, – каже Сергій Лученцов. – Перед грою акцентували увагу гравців на бійцівських якостях, казав, що цьогоріч ми можемо вибороти бронзові медалі. Не знаю, чи взагалі про це не говорити. Минулого року не зосереджував на цьому увагу, стали четвертими, зараз сказав, ще гірше стало. Але ми будемо боротися далі, щоб посісти третє місце.

Після 15-го туру у Вищій лізі продовжує впевнено лідирувати харківський «Універ-Динамо», який у своєму активі має 39 очок. На сім залікових балів менше, а саме 33, має солоницівський «Енергетик». Замикає трійку лідерів «Квадро», первомайці набрали 26 очок. «Лозова-Панютине» йде четвертою з 23 очками. Завдяки перемозі в Лозовій богодухівці скоротили відставання від тамтешньої команди до трьох очок, у «городян» – 20 балів. Шосту сходинку посідає СК «Зміїв» з 16 балами. На один бал менше набрав «Динамік-ХНУРЕ», який іде сьомим. І на останньому місці розташовується «ОККО 2020» з трьома очками.

Читайте також: 30 футбольних матчів провели у громадах Харківської області. Фото, Відео

Результативний мир у Золочеві

Лідери Першої ліги здобули впевнені перемоги. Сахновщинський «Колос», який очолює турнірну таблицю, вдома приймав передостанню команду першості ФК «Кирилівка». В стартовому таймі господарі двічі виходили вперед і двічі гості зуміли відіграватися. Втім усе ж таки на перерву команди пішли за мінімальної переваги сахновщинців 3:2. А після перерви «Колос» довів справу до переконливої перемоги, розгромивши опонента 7:2.

Найближчий переслідувач сахновщинської команди куп’янський «Металург» удома зустрічався зі слобожанським «Гудвіном». Господарі впевнено розправилися з приїжджою командою 3:0.

Напружена гра видалася в Ізюмі, де тамтешній «Крем’янець» приймав валківський «Маяк». Долю зустрічі вирішив єдиний гол господарів на 90-й хвилині матчу. Бажану перемогу ізюмчанам приніс гол Іллі Хрипунова.

Ще один бойовий поєдинок пройшов у Золочеві. Там однойменна команда зустрічалася з балаклійським «Цементником». На 19-й хвилині гості завдяки точному «пострілу» Андрія Череповського вийшли вперед. Господарі до перерви зуміли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Відзначилися Владислав Сидоренко та Владислав Налигач. Утім втримати перемогу золочівці не змогли. На 80-й хвилині забив Олександр Поживотько, який і встановив кінцевий результат зустрічі – 2:2.

Після минулих вихідних «Колос», який очолює турнірну таблицю Першої ліги, набрав 38 очок. Другий «Металург» має у своєму активі 34 бали. На третьому йде «Крем’янець», у якого 26 очок. Першу половину турнірної таблиці замикає «Золочів» з 23 балами. П’ятими йдуть футболісти «Цементника», які набрали 19 очок. На шостій сходинці перебуває валківський «Маяк» із 13 очками. Сьома позиція в «Гудвіна», який набрав дев’ять залікових балів. А на останньому, восьмому, місці перебуває «Кирилівка», вона набрала шість очок.