Чемпіонат Харківщини з футболу: сенсація в Первомайському

01.06.2021 08:48 Спорт
Фото: ФК «Квадро» Фото: ФК «Квадро»
Головна сенсація четвертого туру чемпіонату Харківської області з футболу в обох лігах – Вищій і Першій – сталася в Первомайському. Там чинний зимовий чемпіон і один з головних претендентів на золоті медалі цієї першості первомайський «Квадро» несподівано поступився ФК «Зміїв».

29 травня відбулися матчі четвертого туру чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорів. Лідер Вищої ліги солоницівський «Енергетик» на виїзді зустрічався з дебютантом змагань харківським «Динаміком-ХНУРЕ».

Перший тайм цього протистояння повністю залишився за гостями. Підопічні Євгена Назарова пішли на перерву, ведучи в рахунку 3:0. На 10-й хвилині Роман Бондаренко з пенальті відкрив рахунок у матчі, а потім протягом двох хвилин дубль оформив Яссін Бара.

У середині другого тайму харків’яни мали відмінну можливість, аби скоротити відставання в рахунку, втім Еммануель Чіді Умех не реалізував пенальті. Однак господарі все-таки зуміли забити, і не раз. На 87-й хвилині Самуель Жозеф Бііга відквитав один м’яч, а вже в компенсований арбітром час Ебука Вінсент Обімдіке скоротив відставання до мінімального, але на більше харків’ян не вистачило.

3:2 – солоницівці здобувають четверту перемогу. Нагадаємо, що «Енергетик» – єдина команда серед двох ліг, яка ще не втрачала очок.

Найближчі переслідувачі «енергетиків» провели свої матчі по-різному. Чинний чемпіон змагань харківський «Універ-Динамо» в рідних стінах приймав «Лозову-Панютине». Господарі перемогли 2:0, забивши по голу в кожному з таймів.

Фото: ФК «Універ-Динамо» 

Читайте також: Футболіста з Харкова викликали у збірну

Спірний гол

Первомайський «Квадро», який на цей чемпіонат ставить для себе тільки максимальні цілі, несподівано провалив домашню гру проти «Змієва». Єдиний гол у зустрічі на 51-й хвилині провів гравець гостей Антон Чаплик.

– Переоцінка власних сил і недооцінка суперника – програли саме через це. Футболісти вирішили, що вони перемогли до гри, саме зайва самовпевненість призвела до рахунку 0:1, – зазначає асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв у коментарі «Слобідському краю». – Завдання на гру було з перших хвилин тиснути, швидко доставляти м’яч у лінію атаки, накривати, а наші футболісти почали грати в футбол, який їм диктував «Зміїв». Ми не створили жодного по-справжньому небезпечного моменту в першому таймі.

Артем Черняєв вважає, що епізод із забитим м’ячем був дуже спірним.

– Їх гравець виходить віч-на-віч з нашим воротарем, проштовхує м’яч повз нього. М’яч ішов у ворота, але захисник вибиває з воріт. Наші хлопці кажуть, що м’яч був за півметра до лінії воріт, але боковий арбітр Андрій Бахметьєв зарахував цей м’яч. Доволі важко сказати, чи був там гол, чи ні. Після цього «Змієва» взагалі на полі не було видно, вони всією командою сіли в глуху оборону. Моментів у нас було вдосталь. Якби всі реалізували, рахунок був би 4:1 або 5:1 на нашу користь. Це найгірша наша гра у 2021 році, – говорить Артем Черняєв.

У цьому турі в очному протистоянні зустрічалися команди, які в нинішньому чемпіонаті ще не набирали залікові бали, – ФК «Богодухів» у рідних стінах приймав харківську «Кобру». Це був перший домашній матч богодухівців у цьому сезоні, і вони зуміли порадувати вболівальників, здобувши розгромну перемогу 8:1.

Фото: Асоціація футболу Богодухівської громади

Таким чином солоницівський «Енергетик», маючи абсолютний показник, 12 очок, продовжує очолювати Вищу лігу. На два залікові бали менше має «Універ-Динамо». Першу трійку замикає «Квадро» із сімома очками. 4–5-те місце ділять «Лозова-Панютине» і «Зміїв», які мають по шість очок. По три залікові бали набрали «Богодухів» і «Динамік-ХНУРЕ». І на останньому місці розташувалася «Кобра», яка очок у цьому чемпіонаті поки що не набирала.

Читайте також: Футбольний матч у Харкові відвідала рекордна кількість глядачів. Фото

І тут питання до суддівства

Центральний матч Першої ліги пройшов у Куп’янську. Там місцевий «Металург», який ішов на першому місці, приймав балаклійський «Цементник», що був третім. Цей поєдинок завершився нічиєю.

– Мені все сподобалося, окрім суддівства. Просто жахливе, особливо це стосується бокових арбітрів. У нас було чотири гольові моменти, які скасували лайнсмени, підіймаючи прапорець вгору. Хоча навіть їх уболівальники говорили, що положення поза грою не було. Плюс догравали матч у меншості. І ця червона картка також дуже спірна, – зазначає головний тренер «Цементника» Денис Дяченко. – Щодо гри, то вона була рівною. Вважаю нічию закономірним результатом. Спасибі хлопцям, добре відіграли.

Цим результатом скористалися сахновщинський «Колос» та ізюмський «Крем’янець», які залишили позаду себе куп’янчан і балаклійців. Сахновщинці на виїзді розгромили ФК «Кирилівка» 8:1, завдяки чому одноосібно очолили турнірну таблицю Першої ліги. А ізюмчани вдома обіграли «Золочів» 2:1. Господарі відкрили рахунок на 18-й хвилині, забив Олексій Солоп. Перед самою перервою гостям удалося відігратися. У другому таймі «Крем’янець» удруге вийшов уперед, дубль оформив Солоп. Цей гол став останнім у звітній зустрічі.

Ця перемогу дозволила «Крем’янцеві» піднятися з четвертого місця на друге.

– У першому таймі мало що виходило, хоч і забили гол першими. Причина цього? Розмовляв з хлопцями, як я зрозумів, вони боялися помилитися, була якась скутість. У другому таймі зіграли набагато краще. Розслабилися і знайшли свою гру. Забили другий гол і спокійно довели справу до підсумкової перемоги. Результатом задоволений, а грою то тільки в другому таймі, – ділиться головний тренер ізюмчан Сергій Шурчилов.

Другий матч поспіль очки набирає валківський «Маяк». У третьому турі валківчани зіграли на виїзді внічию з чинним чемпіоном змагань «Металургом», а зараз удома мінімально обіграли слобожанський «Гудвін». Єдиний м’яч у зустрічі господарі забили на 87-й хвилині, відзначився Антон Бердник.

Після четвертого туру в Першій лізі з 10 очками лідирує «Колос». Другий «Крем’янець» набрав на один заліковий бал менше. У третього «Металурга» 8 очок. «Цементник», який іде четвертим, має у своєму активі 7 залікових балів. На п’ятому місці розташувався «Золочів», на шостому – «Маяк». В обох цих команд по 4 очки. Передостаннім, сьомим, іде «Гудвін», який набрав 3 пункти. І замикають турнірну таблицю футболісти «Кирилівки», які поки що не набрали жодного очка.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: