Чемпіонат Харківської області з футболу: динамівці врятувалися від першої поразки

14.09.2021 08:50 Спорт
Фото: ФК «Універ-Динамо» Фото: ФК «Універ-Динамо»
Центральний матч 17­го туру Вищої ліги чемпіонату Харківської області з футболу пройшов у Первомайському. Тамтешній «Квадро» приймав лідера першості харківський «Універ-­Динамо». Господарі були близькими, аби перемогти, втім для цього їм не вистачило всього кількох хвилин.

Минулої суботи, 11 вересня, пройшли поєдинки чергового, 17-го, туру чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорів. У центральному матчі цього туру у Вищій лізі зустрілися первомайський «Квадро», який бореться за медалі нинішньої першості, та лідер чемпіонату «Універ-Динамо» з Харкова. Перший тайм цього протистояння пройшов без голів.

По перерві рахунок удалося відкрити господарям, забив Еммануель Умех. Первомайці були близькими до того, щоб завдати харків’янам першої поразки в сезоні, втім втратили перемогу вже в компенсований арбітром час. Рятівний гол харків’ян забив Даніїл Соломаха, який і встановив кінцевий результат зустрічі – 1:1.

Не вистачило трьох хвилин

Як зазначив «Слобідському краю» асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв, первомайці серйозно налаштовувалися на лідера

– Те, що було потрібно від хлопців, вони в принципі все виконали. Три завдання було перед командою на цю гру: виграти боротьбу, виграти підбір і виграти відбір, все, – розповідає Артем Черняєв. – У першому таймі була більш-менш рівна гра з обопільними моментами. Одразу по перерві нам удалося забити. Ми кидали аут, їх воротар трохи помилився на виході, наш гравець віддав передачі вздовж воріт – і ми забили.

Після цього, за словами асистента головного тренера «Квадро», харків’яни набагато більше почали тиснути на ворота первомайців.

– Так, після нашого гола були дуже важкі для нас хвилини. Ми відбивалися, вони створили кілька цікавих моментів. У нас то оборона, то воротар непогано зіграли. В одній з атак вони потрапили в каркас наших воріт. І вже в компенсований час вони забили. Хоча десь на 85-й хвилині наш форвард, який з’явився на заміну, вийшов віч-на-віч з їх воротарем, утім переграти його не зумів. Я радий, що команда виконала установку на гру, а от результатом не задоволений. Звичайно, хотілося б перемогти, а для цього нам не вистачило всього трьох хвилин, хоча й відібрати очки у лідера дорогого коштує, – говорить Артем Черняєв.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: масова сутичка і шість видалень у Валках

Скористалися осічкою

Асистент головного тренера «Квадро» каже, що стан поля не дозволяв обом командам показати якісну гру.

– На цьому полі дуже важко грати. Поле сухе, є проблеми з ним. Грати в технічний футбол на ньому не вийде, дуже важко пристосуватися. Воно непогане в цілому, проте не призначене для якісної гри. Суперник теж зрозумів, що показати свій футбол, який демонструють, вони не зможуть. Тож обидві команди грали за рахунок довгих передач та силової боротьби, – розповідає Артем Черняєв.

Цією осічкою «Квадро» зуміли скористатися всі їх конкуренти в боротьбі за медалі. Тож солоницівський «Енергетик» у рідних стінах очікувано не залишив «каменя на камені» від відвертого аутсайдера першості харківського «ОККО 2020» – 9:2. Завдяки цій перемозі «енергетики», що йдуть другими, збільшили відрив від «Квадро» до п’яти очок.

Найближчі переслідувачі «Квадро» «Лозова-Панютине» і «Богодухів» теж зуміли у цьому турі взяти максимум очок. Лозівчани вдома впевнено розібралася з харківським «Динаміком-ХНУРЕ» (6:0), а «Богодухів» у рідних стінах теж розгромно переграв «Зміїв» – 5:1.

Таким чином, після 17-го туру в активі першого «Універ-Динамо» 43 залікові бали. На вісім менше має «Енергетик» – 35 пунктів. Продовжує замикати першу трійку «Квадро», який набрав 30 балів. На відстані однієї перемоги від первомайців перебуває «Лозова-Панютине», в якої 27 очок. За нею розташовується «Богодухів» з 26 балами. Шостим іде «Зміїв», у нього 17 очок. На два менше має «Динамік-ХНУРЕ» – 15. І останню, восьму, сходинку з трьома очками посідає «ОККО 2020».

Суперник розчарував

Центральний матч 17-го туру Першої ліги пройшов в Ізюмі. Там місцевий «Крем’янець», який перед звітною грою йшов третім, приймав лідера першості сахновщинський «Колос». У кінцівці першого тайму команди обмінялися голами. На 41-й хвилині гості вийшли вперед, утім уже за дві хвилини рахунок знову став рівним. А на 54-й хвилині сахновщинці забили другий гол, який, як виявилося пізніше, став останнім у цій зустрічі.

– Ми почали непогано, хвилин 15 контролювали м’яч на їх половині поля. Потім ми трохи підсіли, вони перехопили ініціативу. Але все в центрі поля, без серйозного загострення. В кінці першого тайму в нас Віталій Єфіц обіграв захисника, вийшов віч-на-віч з їх воротарем і з лінії штрафного майданчика забив. Потім доволі швидко вони зрівняли, втім зробили це через нашу помилку. Їх гравець пробив з дуже гострого кута, а наш воротар вирішив кулаками вибити м’яч і зрізав у власні ворота. У другому таймі ми забили швидкий гол. Вони забрали м’яч собі, почали тиснути, але без моментів. А ми зробили акцент на контратаки. Ще не реалізували три хороші моменти, – розповідає головний тренер «Колоса» Роман Какадій.

Він каже, що суперник в цій грі його розчарував.

– У перших двох матчах з нами Ізюм дуже цікаво і гостро атакував. Очікували, що і в цьому матчі вони діятимуть відповідно, але, окрім гола, після нашої помилки вони абсолютно нічого не створили біля наших воріт. Звичайно, і наша заслуга є в цьому, але від них я очікував більшого, – ділиться Роман Какадій.

У наступній грі «Колос» удома прийматиме «Золочів», який останнім часом набрав дуже непогану форму.

– Проти «Золочева» буде вкрай важкий матч, дуже сподіваюся, що рідні стіни допоможуть нам домогтися позитивного результату. «Золочів» наразі в хорошій формі, демонструє відмінні результати, бореться за трійку. Нам буде важко, але потрібна перемога, щоб якомога швидше оформляти історичне чемпіонство, адже за часи незалежності України «Колос» ніколи не вигравав обласну першість. В останньому матчі ми впевнено обіграли «Золочів», утім ця гра буде сильно відрізнятися від попередньої. Вони дуже сильно зміцнилися, з’явився Єгор Чегурко, який забиває в кожному матчі. Обов’язково будемо акцентувати на цьому увагу, – каже Роман Какадій.

Читайте також: Еліна Світоліна не змогла вийти у півфінал US Open

Стали третіми

Саме для «Золочева» цей тур і став особливим. Золочівці вдома розгромили слобожанський «Гудвін» 3:0, завдяки чому піднялася на бажану третю сходинку.

Найближчий переслідувач «Колоса» куп’янський «Металург» у рідних стінах здобув вольову перемогу над «Кирилівкою» – 3:1. У ще одному матчі балаклійський «Цементник» удома розгромив валківський «Маяк» 4:1.

Після 17 ігор лідер Першої ліги «Колос» набрав 44 очки. На вісім залікових пунктів від нього відстає «Металург». На третє місце з 19 очками піднявся «Золочів». У четвертого «Крем’янця» на два пункти менше. На п’ятому місці з 25 балами розташовується «Цементник». Шосту сходинку посідає «Маяк», у нього 13 очок. У сьомого «Гудвіна» в активі 10 залікових балів. І остання «Кирилівка» має шість очок.