Еліна Світоліна пробилася у фінал австралійського турніру

05.01.2018 15:48 Спорт
Фото: livesport.ru Фото: livesport.ru
Еліна Світоліна впевнено дійшла до півфіналу турніру в австралійському Брісбені, здолавши по ходу змагань Карлу Суарес Наварро, Ану Конюх і Йоханну Конту. За путівку до фіналу харків'янка змагалася з чинною чемпіонкою цього турніру, чеською спортсменкою Кароліною Плішковою.

Початок матчу, м'яко кажучи, не склався у Світоліної, яка по ходу першого сету програвала 0:4. Втім, харків'янка повернулася в гру ще в цій партії — зробила рахунок 5:5, а потім взяла і  наступні два гейми.

Другий сет харків'янка початку набагато краще, ніж перший. З другого разу Еліна взяла подачу суперниці і повела 3:1. Потім Еліна двічі подавала на сет, але не зуміла домогтися свого — Плішкова відновила паритет, 5:5. Однак Еліна не хотіла доводити справу до вирішальної партії і ударно провела кінцівку цієї. Впевнено взяла подачу суперниці, а після і свою — 2:0 (7:5, 7:5).

Суперницею Світоліної по фіналу стане білоруска Олександра Сасновіч, з якою до цього українка не зустрічалася. Матч пройде завтра, 6 січня, орієнтовно почнеться об 11:00 за київським часом.

Савелій Мякушко