Еліна Світоліна — у третьому колі Відкритого чемпіонату Австралії

17.01.2018 08:21 Спорт
Фото: sport.bigmir.net Фото: sport.bigmir.net
В 1/32 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії харків'янка Еліна Світоліна зустрічалася з чешкою Катериною Синяковою.

Перед цим поєдинком тенісистки один раз грали між собою, і тоді, в минулому році на Відкритому чемпіонаті США, українка перемогла в трьох сетах. І зараз для визначення сильнішої знадобилося максимум партій.

Синякова здорово почала і виграла перший сет 6:4. Втім, Еліна взяла себе в руки і просто розгромила суперницю, віддавши їй за наступні дві партії лише три гейми.
2:1 (4:6, 6:2, 6:1) — Еліна Світоліна вийшла до третього раунду турніру, де зустрінеться з однією з головних сенсацій змагань, 15-річною співвітчизницею Мартою Костюк. В 1/32 наша юна тенісистка у двох сетах обіграла австралійку Олівію Роговську — 6:3; 7:5. Українське дербі відбудеться післязавтра, 19 січня.

Ще одна українка, яка пробилася в 1/32 фіналу, Катерина Бондаренко теж святкувала перемогу. Вона в двох сетах розправилася з росіянкою Анастасією Павлюченковою, яка в першому раунді вибила нашу Катерину Козлову. Наступною суперницею Бондаренко стане словачка Магдалена Рибарікова.

А ще одна вітчизняна спортсменка Леся Цуренко вдало пройшла перше коло змагань, перемігши в трьох сетах росіянку Наталю Віхлянцеву. Завтра, 18 січня, в 1/32 фіналу українка зістрінеться з польською спортсменкою Агнешкою Радванською.

Савелій Мякушко