Футболіст з Борової забив перший гол в Українській Прем’єр-лізі

06.09.2022 16:38 Спорт
Фото: tribuna.com Фото: tribuna.com
Уродженець селища Борова Харківської області Олександр Мизюк допоміг харківському «Металісту» здобути вольову перемогу над «Олександрією».

Вчора, 5 вересня, харківський «Металіст» провів третій матч в Українській Прем’єр-лізі сезону 2022/23. Спочатку «жовто-сині» мінімально здолали «Рух» 2:1, а потім розійшлися миром з «Інгульцем» – 1:1. А в третьому турі наші земляки проводили виїзний поєдинок проти «Олександрії» на київському НСК «Олімпійський».

Команда з Кіровоградщини відкрила рахунок на 11-й хвилині, це з меж карного майданчика точно пробив Владислав Калитвинцев. Харків’яни відновили паритет у середині першого тайму, забив Сергій Панасенко, результативно пробивши в дальній кут воріт суперника. На 36-й хвилині матчу захисник харків’ян Богдан Порох отримав пряму червону картку, залишивши партнерів у меншості, але це не завадило «Металістові» у звітній зустрічі взяти максимальну кількість залікових балів.

Читайте також: Футболіст з Харківщини виграв четвертий трофей у складі мадридського «Реала»

У другому таймі, на 64-й хвилині, Максим Прядун вивів «Металіст» уперед. А через вісім хвилин наші земляки подвоїли перевагу. Зробив це Олександр Мизюк, який народився в Боровій. Він відзначився ударом головою після подачі з кутового. Для борівчанина цей гол став першим в елітному дивізіоні.

3:1 – «Металіст» у меншості здобув вольову перемогу над «Олександрією», завдяки чому піднявся на другу сходинку турнірної таблиці, маючи в своєму активі сім очок. Наступну гру «жовто-сині» проведуть 11 вересня в Ковалівці Київської області, де зустрінуться з місцевим «Колосом». Він іде третім, також заробивши сім залікових балів у трьох стартових турах.

Автор: Савелій Мякушко