Харківський «Металіст 1925» уперше переміг у новому сезоні

04.09.2022 13:54 Спорт
Фото: ФК «Металіст 1925» Фото: ФК «Металіст 1925»
Футбольний клуб з Харкова «Металіст 1925» здобув вольову перемогу над полтавською «Ворсклою».

Харківський футбольний клуб «Металіст 1925» вдало стартував в Українській Прем’єр-лізі сезону 2022/23 років. У дебютному матчі нового чемпіонату України підопічні Валерія Кривенцова несподівано відібрали очки в донецького «Шахтаря». Потім харків’яни зіграли внічию з одеським «Чорноморцем». А ось з третьої спроби команда з Харкова зуміла перемогти.

Вчора, 3 вересня, в рамках третього туру УПЛ харків’яни в Києві на ОСК «Олімпійський» приймали полтавську «Ворсклу», яка закінчила минулий чемпіонат на п’ятій сходинці. Втім цю першість підопічні Віктора Скрипника розпочали з двох поразок.

У першому таймі матчу між «Металістом 1925» і «Ворсклою» головний арбітр зустрічі Ярослав Козик призначив два пенальті у ворота харків’ян. Перший з них потягнув воротар номінальних господарів Олег Мозіль, він парирував удар від екс-гравця «Металіста» і «Дніпра» Дениса Олійника. Однак другий одинадцятиметровий штрафний удар «Ворскла» реалізувала. Забив бразилець Марлісон, який у минулому сезоні захищав кольори «Металіста 1925», ставши найкращим бомбардиром команди в УПЛ 2021/22. На його рахунку було п’ять голів.

Читайте також: Футболіст з Харківщини виграв четвертий трофей у складі мадридського «Реала»

Зрівняти рахунок харків’янам удалося по перерві. На 52-й хвилині Максим Жичиков з правого флангу навісив у карний майданчик, а екс-форвард донецького «Шахтаря» Андрій Борячук точно пробив головою. А на 79-й хвилині поєдинку номінальним господарям удалося вийти вперед. Андрій Ременюк розкішною передачею вивів Владислава Дмитренка віч-на-віч з воротарем суперника Дмитром Різником – 2:1. Утім команда Скрипника дуже швидко відновила паритет у матчі, це Руслан Степанюк результативно пробив головою з лінії воротарського майданчика. Думалося, що команди так і закінчать, але останнє слово в цьому поєдинку було за харків’янами. Вже у компенсований арбітром час Борячук наважився на удар з-за меж карного майданчика і не прогадав – м’яч потрапив точно в кут воріт Різника.

3:2 – харківський «Металіст 1925» здобув вольову перемогу, яка стала дебютною у поточній першості. Після цього матчу підопічні Валерія Кривенцова піднялися на сьому сходинку, маючи у своєму активі п’ять очок. Наступний матч «Металіст 1925» проведе в неділю, 11 вересня. В Ужгороді харків’яни зіграють проти СК «Дніпро-1».

Автор: Володимир Олександров