Футболіст з Харківської області став найкращим гравцем збірної України

15.06.2022 15:48 Спорт
Фото: football.ua Фото: football.ua
Гравець з Краснограда Харківської області Михайло Мудрик зіграв за збірну України в матчі проти Ірландії.

Вчора, 14 червня, збірна України з футболу в рамках четвертого туру Ліги націй 2022/23 в домашньому матчі, який проходив у польському місті Лодзь, зустрічалася з національною командою Ірландії. Матч завершився бойовою нічиєю 1:1. Ірландці в першій половині зустрічі вийшли вперед, проте в дебюті другого тайму Артем Довбик зрівняв рахунок.

У заявці українців на цей матч було три уродженця нашого регіону: харків’янин Валерій Бондар, а також красноградці Андрій Лунін і Михайло Мудрик. Однак у цій зустрічі зіграв лише останній. Мудрик з’явився на полі у першому таймі, замінивши на 28-й хвилині травмованого Руслана Маліновського.

За версією авторитетного статистичного порталу WhoScored Михайло Мудрик став найкращим гравцем збірної України в цьому матчі, отримавши оцінку 7,3.

Читайте також: Футболіст з Харківщини зіграв за збірну у важливому матчі відбору до чемпіонату світу

Залишився задоволеним грою Мудрика і його перший тренер Михайло Меркулов.

– Суперник був дуже складний, силова команда, і Михайлу доводилося важкувато, втім він добре себе проявив. Він не лінувався, догравав до кінця, постійно старався. Я йому писав, що гра важка, складна, але ти ростеш, повністю віддаєшся команді, по ньому це видно. Він намагається допомогти команді, грає на неї, в тих моментах, де міг сам забити, він віддавав передачу партнерам, – розповідає «Слобідському краю» Михайло Меркулов. – Я дуже радий, що йому почали давати більше ігрового часу, тренер став більше йому довіряти. З кожною грою Михайло все краще вливається в команду, більше на нього віддають передач, він прогресує. У його діях немає фальші, він працює на максимумі.

Михайло Меркулов вважає, що у майбутньому Михайло Мудрик стане незамінним гравцем національної команди України.