Футболіст з Краснограда став переможцем клубного чемпіонату світу

12.02.2023 12:45 Спорт
Фото: sport.24tv.ua Фото: sport.24tv.ua
Уродженець міста Красноград Харківської області Андрій Лунін з мадридським «Реалом» виграв клубний чемпіонат світу. Він став першим українцем, який зіграв на цьому турнірі.

Як передає медіа «Слобідський край», вчора, 11 лютого, мадридський «Реал» виграв клубний чемпіонат світу, який проходив у Марокко. У цих змаганнях іспанці розпочинали свій виступ з півфіналу, де обіграли єгипетський «Аль-Ахлі» 4:1. А у фіналі «вершкові» в результативному матчі здолали «Аль-Хіляль» з Саудівської Аравії 5:3. В обох цих матчах ворота мадридців захищав уродженець Краснограда Андрій Лунін, якому в день фіналу, 11 лютого, виповнилося 24 роки. До речі, наш земляк став першим в історії українцем, який виграв цей турнір та брав участь у ньому. До цього у 2009 році клубний чемпіонат світу з «Барселоною» вигравав Дмитро Чигринський, але він на поле не виходив.

– У фінальній грі «Реал» грав у 10 нападників. Тут важко в чомусь звинувачувати голкіпера, коли захисту просто не було. Андрій, де міг, виручав. У пропущених м’ячах, вважаю, його провини немає, можливо, тільки у третьому голі, – розповів медіа «Слобідський край» перший тренер Луніна Іван Манько.

Воротар з Краснограда, який перебрався в «Реал» влітку 2018 року, виграв вже п’ятий трофей у складі мадридської команди. Раніше він ставав переможцем Ліги чемпіонів, Суперкубка Європи, Суперкубка Іспанії та чемпіонату Іспанії. Крім того, Лунін був чемпіоном світу в складі збірної України U-20.

Інший відомий футболіст з Краснограда Михайло Мудрик провів чергову гру в складі лондонського «Челсі». Наш земляк вийшов у стартовому складі у виїзному поєдинку проти «Вест Хема». Українець провів на полі 66 хвилин, результативними діями він не відзначився. Хоча на 22-й хвилині Мудрик чудовою передачею вивів Кая Хаверца віч-на-віч з воротарем суперника. Німець забив, утім перед цим заліз в офсайд, через що гол відмінили. Ця гра закінчилася внічию 1:1.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.