Футболіст з Краснограда забив дебютний гол у Лізі чемпіонів

07.09.2022 12:00 Спорт
Фото: ФК «Шахтар» Фото: ФК «Шахтар»
Уродженець Краснограда Харківської області Михайло Мудрик допоміг «Шахтареві» на виїзді розгромити «Лейпциг» 4:1.

Вчора, 6 вересня, донецький «Шахтар» стартував у груповому етапі Ліги чемпіонів 2022/23. «Гірники» на виїзді зустрічалися з «Лейпцигом», який минулого сезону посів четверте місце в чемпіонату Німеччини. «Бики» вважалися явними фаворитами цього протистояння, втім український клуб зумів здивувати.

Донеччани повели в рахунку на 16-й хвилині матчу. Забив Мар’ян Швед, який поцілив у порожні ворота після помилки воротаря суперника Петера Гулачі. У другому таймі німці відновили паритет, відзначився Мохамед Сімакан. Однак «гірники» дуже швидко повернули собі лідерство в матчі. Швед оформив дубль, а асистував йому Михайло Мудрик, який народився в Краснограді. А на 76-й хвилині відзначився вже й сам красноградець. «Гірники» вибігли в контратаку, Георгій Судаков вивів Мудрика віч-на-віч з воротарем суперника – 1:3. Цей гол для Михайла став дебютним у Лізі чемпіонів. Утім це був не останній м’яч у цій зустрічі. За п’ять хвилин до кінця основного часу поєдинку Мудрик з лівого флангу віддав на Ласіну Траоре, який в один дотик переправив м’яч у сітку воріт суперника.

4:1 – «Шахтар» несподівано перемагає «Лейпциг» і після стартового туру ділить перше місце з мадридським «Реалом», який теж на виїзді розгромив шотландський «Селтік» 3:0. Наступний матч у Лізі чемпіонів «гірники» проведуть рівно через тиждень, 14 вересня. У Варшаві вони прийматимуть «Селтік».

Читайте також: Харківський «Металіст 1925» уперше переміг у новому сезоні

Найкращим гравцем матчу «Лейпциг» – «Шахтар» за версією порталу WhoScored став Михайло Мудрик, який у цій грі відзначився голом і двома асистами. Він отримав найвищу оцінку – 8,3. У цьому матчі взяв участь ще один уродженець нашого регіону, харків’янин Валерій Бондар, його оцінка – 6,5.

Високо оцінив гру Мудрика в матчі проти німців і його перший тренер Михайло Меркулов.

– Я спочатку не міг знайти, де дивитися матч, потім зателефонував татові Михайла Петру Мудрику, він мені підказав. За його допомогою знайшов трансляцію, матч дивився. Насамперед мені сподобалося, що Мудрик командний гравець, він не скупиться віддати пас, він не тягне ковдру на себе. Доказ цього четвертий гол «гірників». У тому епізоді він десь і сам міг вирішувати, але віддав пас на Траоре. Була, звичайно, помилка, недопрацював з гравцем, який «Шахтареві» забивав гол. Він розумів, що це його помилка, і дуже хотів реабілітуватися, що в нього й вийшло – гол та дві результативні передачі. Я дуже задоволений його грою. І вся команда грала дуже злагоджено, красиво і добре, – розповів «Слобідському краю» Михайло Меркулов.

У другій половині вересня на збірну України чекають матчі Ліги націй проти Вірменії та Шотландії. На ці поєдинки головний тренер нашої національної команди Олександр Петраков викликав і Мудрика. Михайло Меркулов вважає, що Петраков ставитиме Михайла в цих матчах у старті і загалом даватиме йому більше ігрового часу.

Автор: Савелій Мякушко