Футболісти, олімпійці і тисячі містян – у Харкові готуються до Велодня

20.05.2021 15:45 Спорт
23 травня у Харкові пройде Велодень. Як повідомили в Харківській мерії, у масштабному заході візьмуть участь понад 10 тисяч людей, зокрема і гравці національної збірної з футболу.

Серед учасників Велодня, який цьогоріч відбудеться у Харкові 23 травня, багато відомих спортсменів – олімпійці та футболісти збірної України. Нагадаємо, цього дня підопічні Андрія Шевченка зустрінуться у товариському матчі зі збірною Бахрейну.

Масштабне спортивне свято розпочнеться о 10 годині – на площі Свободи учасники Велодня вишукаються у герб Харкова, олімпійські кола та карту України. Організатори заходу обіцяють, що це буде наймасштабніший флешмоб за всю історію харківського Велодня.

Самі ж велоперегони стартують об 11.00 від пам'ятника козакові Харьку за оновленим 9-кілометровим маршрутом: пл. Свободи - пр. Науки - вул. Дерев'янка (розворот) - пр. Науки - пл. Свободи.

Читайте також: Кравчучка з «реклами»: харківська компанія шиє сумки та чохли з банерів

Через проведення спортивного заходу центр Харкова буде перекритий для руху транспорту. Як повідомляють у Департаменті інфраструктури міськради, з 20.00  22 травня до 16.00  23 травня 2021 року забороняється рух транспорту по майдану Свободи на ділянці від вул. Сумської до вул. Трінклера.
З 09.00 до 13.00  23 травня 2021 року – по майдану Свободи на ділянці від вул. Трінклера до просп. Науки.

Окрім цього, з 09.00 до 13.00  23 травня забороняється рух транспорту по просп. Незалежності на ділянці від вул. Трінклера до вул. Ромена Роллана. Також з  09.00 до 13.00  перекриють просп. Науки на ділянці від майдану Свободи до вул. Ахсарова, дозволивши при цьому перепуск транспортних засобів через перехрестя просп. Науки – вул. Ахсарова – вул. Дерев’янка при русі у бік просп. Перемоги та вул. Сумської.

Автор: Андрій Соха