Футболісти з Краснограда зіграли в принципових матчах своїх клубів

17.10.2022 18:24 Спорт
Уродженці міста Красноград Харківської області – Михайло Мудрик та Андрій Лунін – допомогли своїм футбольним клубам перемогти у принципових поєдинках.

Вчора, 16 жовтня, у Львові відбулося всеукраїнське футбольне дербі. У рамках сьомого туру Української Премʼєр-ліги донецький «Шахтар» зустрічався зі своїм принциповим суперником київським «Динамо». Донеччани перемогли 3:1. Великий вклад у цю звитягу «гірників» зробив Михайло Мудрик, який народився в Краснограді. Наш земляк забив другий переможний м’яч та віддав гольову передачу. Також Михайло в цьому матчі заробив пенальті, який не реалізував Лассіна Траоре. До слова, поєдинок у Львові обслуговувала арбітриня з Харкова Катерина Монзуль.

Того ж дня в Іспанії пройшло одне з найважливіших і найвідоміших клубних футбольних протистоянь у світі – Ель-Класіко. Це матч між мадридським «Реалом» і каталонською «Барселоною». На цю гру, яка проходила в рамках дев’ятого туру Ла Ліги, у ворота мадридців вийшов вихованець Красноградської ДЮСШ Андрій Лунін. Його клуб, як і команда Мудрика, в принциповому протистоянні святкувала перемогу 3:1. А Лунін став першим українцем, який зіграв в Ель-Класіко.

– Я дуже радий, що Андрій взяв участь у поєдинку такого рівня. Міг він відстояти «на нуль», але не вистачило якихось десяти хвилин. Хоча його провини у пропущеному голі немає – захисники помилилися, а суперник з близької відстані забив у порожні ворота. Вважаю, що цю гру Андрій може занести в свій актив, – розповів «Слобідському краю» перший тренер Луніна Іван Манько.