По різні сторони: футболісти з Краснограда зіграли в матчі Ліги чемпіонів

06.10.2022 10:57 Спорт
Двоє футболістів із Краснограда Харківської області – Андрій Лунін та Михайло Мудрик – взяли участь у матчі між мадридським «Реалом» і донецьким «Шахтарем».

Вчора, 5 жовтня, пройшли матчі третього туру Ліги чемпіонів 2022/23. В одному з них мадридський «Реал» на своєму полі приймав донецький «Шахтар». До цього матчу була прикута особлива увага любителів футболу з Краснограда, оскільки в стартових складах обох команд могли вийти вихованці Красноградської ДЮСШ – воротар «Реала» Андрій Лунін і атакуючий фланговий півзахисник «Шахтаря» Михайло Мудрик. Так воно і трапилося. А для Луніна, який отримав свій шанс через травму основного голкіпера Тібо Куртуа, цей матч став дебютним у Лізі чемпіонів.

Щодо гри, «Реал» очікувано був сильнішим за суперника, однак виграв мінімально. Усі голи були забиті до перерви. Мадридці повели 2:0, утім під кінець стартового тайму «Шахтар» відіграв один м’яч. Михайло Мудрик віддав на Богдана Михайліченка, який зліва виконав передачу в район одинадцятиметрової позначки, звідки влучно «бічними ножицями» пробив Олександр Зубков. Як виявилося згодом, гол українця став останнім у цьому матчі – 2:1 перемога мадридців.

– Особливої ​​роботи Лунін у цьому матчі не мав. А щодо пропущеного гола, думаю, Куртуа той м'яч взяв би. Андрій пізно зреагував на удар. На цей момент позначилася відсутність ігрової практики. Я впевнений, якби Лунін постійно грав, то такий м'яч відбив, – розповів «Слобідському краю» перший тренер Луніна Іван Манько. – Вчорашній день (5 жовтня. – Прим.) був для мене одним із найщасливіших у тренерській роботі, адже з перших хвилин матчу Ліги чемпіонів на полі з'явилися одразу два наші вихованці. Вчора ходив містом, усі питають, чи буде сьогодні місцеве дербі. Багато хто з жителів Краснограда стежить за їхньою кар'єрою і радіє їхнім досягненням. А нашим місцевим діткам є з кого брати приклад.

Після трьох турів у групі F лідирує «Реал», маючи максимальну кількість очок – дев’ять. «Шахтар» набрав чотири залікові бали і йде другим. На очко менше у німецького «Лейпцига». Останній у квартеті шотландський «Селтік», у нього один пункт, набраний з «гірниками». Наступний матч у Лізі чемпіонів «Шахтар» проведе у вівторок, 11 жовтня. Українці знову гратимуть з «Реалом», але тепер у Польщі. 

Автор: Володимир Олександров