Футбольний клуб «Вовчанськ» гратиме в чемпіонаті України серед професіоналів

02.07.2021 15:53 Спорт
Фото: ФК «Вовчанськ» Фото: ФК «Вовчанськ»
2 липня стало відомо, що футбольний клуб з Харківської області «Вовчанськ» у сезоні 2021/22 виступатиме в Другій лізі.

Рішенням Української асоціації футболу ФК «Вовчанськ» отримав професійний статус і відповідний атестат для участі в чемпіонаті України серед команд Другої професійної футбольної ліги сезону 2021/2022. Старт чемпіонату запланований на 25 липня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба вовчанського клубу.

У змаганнях візьмуть участь 32 команди, розділені на 2 групи по 16 учасників. ФК «Вовчанськ» зіграє в групі «Б» разом з такими командами:

«Кремінь» (Кременчук), СК «Полтава», «Вікторія» (Сумська область), ФК «Скорук» (Дніпропетровська область), МФК «Миколаїв-2», ФК «Нікополь» (Дніпропетровська область), ФК «Реал-Фарма» (Одеса), ФК «Балкани» (Одеська область), ФК «Перемога» (Дніпро), ФК «Яруд» (Маріуполь), ФК «Енергія» (Нова Каховка), ФК «Таврія» (Сімферополь), МФК «Металург» (Запоріжжя), ФК «Кристал» (Херсон), ФК «Суми».

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: вольова перемога «енергетиків»

Головний тренер «Вовчанська» Андрій Березовчук розповів «Слобідському краю» про найближчі плани команди.

– Наразі ми проходимо перехід з аматорів у професіонали. У зв'язку з цим з'явилося багато турбот і проблем, багато справ, пов’язаних з документами. Намагаємося зрозуміти, як це зробити, щоб відповідати всім нормам нашої Асоціації футболу України, – говорить Андрій Березовчук. – З'явилися проблеми з футболістами, оскільки у нас було багато вікових футболістів, багато гравців з різних причин покинули команду. По суті зараз створюємо нову команду, набираємо нових футболістів. Команда оновиться десь на 50 %. Наразі про якісь завдання та тим паче цілі говорити рано. Головне завдання – зібрати команду і зробити з неї боєздатну команду.

Андрій Березовчук розповів і про потенційних новачків клубу.

– Поки що не можу сказати, що це будуть за новачки. Швидше за все, це будуть молоді футболісти, які з різних причин не влаштувалися в інших клубах. Це можуть бути і гравці, які наразі грають у чемпіонаті Харківщини.  Якщо вони добре себе зарекомендують, звісно, ми їх візьмемо, – каже Андрій Березовчук.

Він додав, що домашні ігри «Вовчанськ» проводитиме в Харкові на стадіоні «Нова Баварія».

Автор: Олександр Гаркавець