Чемпіонат Харківщини з футболу: вольова перемога «енергетиків»

30.06.2021 18:02 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
У восьмому турі три перші команди Вищої ліги чемпіонату Харківської області з футболу, які борються за чемпіонство, здобули перемоги. Найважче три очки далися солоницівському «Енергетику», який після стартового тайму програвав 0:1.

26 червня пройшли матчі чергового, восьмого, туру чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорів.

Чинний чемпіон змагань, який наразі йде на першому місці Вищої ліги, харківський «Універ-Динамо» на виїзді зустрічався з харківським «Динамік-ХНУРЕ». Гості зробили гру за стартові 15 хвилин матчу, ведучи з рахунком 3:0. До перерви лідируюча команда відзначилася ще раз. У кінці матчу господарі провели гол престижу, встановивши кінцевий результат зустрічі – 1:4.

Чинний чемпіон зимової першості Харківщини – первомайський «Квадро» – також упевнено здобув свої три очки. Первомайці на виїзді зустрічалися з останньою командою чемпіонату – харківською «Коброю», яку розгромили 11:2.

А от солоницівському «Енергетику», який іде другим, три очки далися набагато складніше, ніж конкурентам. Уперше в цьому сезоні свій домашній матч «енергетики» проводили в Солоницівці, де приймали ФК «Зміїв». Там, нагадаємо, «реанімують» поле після минулого сезону, тому домашні матчі першого кола солоницівці проводили на інших аренах області.

На старті поєдинку гості  вийшли вперед, відзначився Максим Давиденко. Змінити ситуацію солоницівці змогли в другому таймі. Спочатку на 55-й хвилині паритет у матчі відновив Ернест Конджі, а на 90-й хвилині Давронбек Азізов вирвав для «енергетиків» бажану перемогу 2:1.

– Грати було дуже важко, оскільки була спека градусів 36. Ми активно почали, мали три можливості в стартові п’ять хвилин, не забили. Потім хороший гол зі стандарту провів суперник. Продовжували атакувати, створювали моменти весь перший тайм, але м’яч не йшов у ворота. Суперник відповідав контратаками, було в них два моменти, але й вони не зуміли скористатися цими шансами, – розповів «Слобідському краю» головний тренер «Енергетика» Євген Назаров. – У другому таймі ще більше виразилася наша перевага. Хотіли відігратися, тиск був, суперник так само відповідав контратаками. Нам удалося зрівняти рахунок, а в самій кінцівці матчу Азізов прибрав двох суперників на замаху і результативно пробив – 2:1.

У ще одному матчі «Богодухів» удома зіграв унічию з «Лозовою-Панютине» – 1:1.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: безгольовий мир у матчі лідерів

Після восьмого туру в турнірній таблиці Вищої ліги жодних змін не відбулося. Тож на вершині «турнірки» продовжує зберігатися двовладдя – «Універ-Динамо» та «Енергетик» мають по 20 очок, утім через кращу різницю забитих і пропущених м’ячів на першому місці йдуть харків’яни. На три очки від цих команд відстає  «Квадро», у нього 17 залікових балів. «Зміїв» з 12 очками залишається четвертим. На п’ятій сходинці розташовується «Лозова-Панютине» з 10 балами. У шостого «Богодухова» сім очок. Шість балів має «Динамік-ХНУРЕ», який іде сьомим. І в останньої, восьмої, «Кобри» жодного очка в активі.

Лідер Першої ліги – куп’янський «Металург» – у гостях розгромив «Кирилівку» 4:1. Сахновщинський «Колос», який іде другим, удома переграв «Золочів» 2:0. Ізюмський «Крем’янець» на виїзді мінімально обіграв валківський «Маяк» 1:0, а балаклійський «Цементник» у гостях впевнено впорався зі слобожанським «Гудвіном» 6:0.

Тож після чергового туру «Металург» продовжує лідирувати в чемпіонаті з 20 заліковими балами. На очко менше має «Колос». У третього «Крем’янця» 18 балів. На чотири очки від лідируючої трійки відстає «Цементник», в якого 14 балів. П’ятий «Золочів» має сім очок. На шостому місці з відповідною кількістю балів розташовується «Маяк». У сьомого «Гудвіна» чотири бали. І восьма «Кирилівка» набрала два очки.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: