Гол Мудрика з Краснограда вивів збірну України на Євро-2024 (відео)

27.03.2024 12:52 Спорт
Фото: uaf.ua Фото: uaf.ua

Збірна України з футболу здобула вольову звитягу над ісландцями і вийшла на Євро-2024. У цій грі брали участь два гравці з Краснограда Харківської області – Андрій Лунін і Михайло Мудрик.

Як передає медіа «Слобідський край», 26 березня збірна України грала у фіналі плей-оф відбору на чемпіонат Європи – 2024. У польському Вроцлаві підопічні Сергія Реброва приймали команду Ісландії. У стартовому складі українців вийшли два уродженці міста Красноград – Андрій Лунін і Михайло Мудрик. На 30-й хвилині ісландці відкрили рахунок у матчі, забив Альберт Гудмундссон. Ще до перерви нашим співвітчизникам удалося відігратися зусиллями Романа Яремчука, однак його гол після втручання VAR (система відеодопомоги арбітрам) відмінили через офсайд.

По перерві, на 54-й хвилині, українці зрівняли рахунок, забив Віктор Циганков. Потім підопічні Реброва мали шанси вийти вперед, але реалізація підводила. Ісландці теж могли забивати другий гол, утім Україну рятував Андрій Лунін. А на 84-й хвилині наші співвітчизники забили бажаний м’яч. Георгій Судаков віддав на Михайла Мудрика, який був перед карним майданчиком суперника. Красноградець у дотик пробив у дальній кут – 2:1. Цей гол приніс перемогу Україні, а з нею і путівку на континентальну першість.

Нагадаємо, чемпіонат Європи – 2024 пройде у Німеччині найближчим літом, триватиме з 14 червня по 14 липня. Українці потрапили до групи Е, де зіграють з Бельгією, Румунією та Словаччиною.

– Я не сумнівався, що буде перемога, вірив у це. Емоції переповнюють і мене, і Івана Васильовича Манька (перший тренер Луніна. – Прим.) та директора нашої ДЮСШ, – зазначає в розмові з кореспондентом медіа «Слобідський край» перший тренер Мудрика Михайло Меркулов. – Усі красноградці дивилися цей поєдинок, раді за земляків. Два гравці відіграли в основному складі всю зустріч, виклалися на всі 100 %: Андрій рятував, Мудрик забив один із найважливіших голів в історії збірної. Михайло набрав хорошу форму, це не той Мудрик, що був рік тому. Людина працює над собою, щоб досягати результату. І він неодмінно продовжить прогресувати.

Нагадаємо, два тижні тому гол Мудрика приніс перемогу лондонському «Челсі».

Також ми розповідали, що юні футболісти з Богодухова вибороли бронзові медалі чемпіонату України.

Автор: Савелій Мякушко