Харківський «Металіст 1925» здобув вольову перемогу в чемпіонаті України

06.11.2023 13:20 Спорт
Фото: «Металіст 1925» Фото: «Металіст 1925»

Футбольний клуб з міста Харків «Металіст 1925» зумів перервати безвиграшну серію в УПЛ, яка тривала 5 матчів.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», вчора, 5 листопада, в рамках 13-го туру Української Прем’єр-Ліги харківський «Металіст 1925» на стадіоні «Лівий Берег», що на Київщині, приймав одеський «Чорноморець». На цій грі був відсутній наставник харків’ян Едмар. Сьогодні, 6 листопада, пресслужба «Металіста 1925» повідомила, що фахівець покинув клуб.

– Едмар отримав пропозицію роботи в клубі з-за кордону та після роздумів вирішив продовжити свою кар'єру там. Клуб «Металіст 1925» не мав морального права перешкоджати подібному розвитку подій. Далі з командою продовжуватиме працювати той самий тренерський штаб: Олег Голодюк, Євген Котов, тренер-аналітик Максим Цвіренко, тренер воротарів Сергій Вольваков та тренер з фізичної підготовки Андрій Шабалін, – повідомили в пресслужбі харківян. 

Нагадаємо, Едмар очолив «Металіст 1925» разом із Олегом Голодюком у жовтні минулого року. З тих пір команда провела 36 поєдинків, у яких 8 разів перемогла, 14 разів зіграла в нічию та ще 14 матчів програла, набираючи, у середньому, трошки більше одного очка за гру.

Щодо останньої гри з «Чорноморцем», харків’яни зуміли перервати п’ятиматчеву безвиграшну серію в УПЛ. На 20-й хвилині поєдинку форвард одеситів Андрій Штогрін відкрив рахунок у зустрічі. Перед перервою нападник «моряків» Самсон Ієде підвів партнерів – отримав другу жовту картку і достроково покинув поле.

У другому таймі харків’яни зуміли скористатися чисельною більшістю і вирвати бажані три очки. Обидва голи забили футболісти, що вийшли на заміну. Спочатку рахунок в матчі на 53-й хвилині зрівняв Андрій Борячук, забивши головою. А через 25 хвилин Арі Моура вивів «Металіст 1925» вперед,  точно пробивши з-за меж карного майданчика. Гол бразильця став останнім в цьому матчі – 2:1.

Завдяки цій перемозі наші земляки в своєму активі мають 15 очок після 12 матчів, посідаючи дев’яту сходинку турнірної таблиці.

Наступний поєдинок харків’яни проведуть 11 листопада. У рамках 14-го туру УПЛ вони на виїзді протистоятимуть житомирському «Поліссю», яке йде на другому місці.

Нагадаємо, в селищі Андріївка провели мініфутбольний турнір та велопробіг. А сахновщинський «Колос» став переможцем чемпіонату Дніпропетровщини. 

Також ми розповідали, як живе спорт Богодухівської громади під час війни.

Більше новин рубрики спорт читайте на нашому сайті.  

Автор: Савелій Мякушко