Хто з обласних команд вийшов у півфінал зимової першості «Металіст-Ліги»

02.02.2022 15:50 Спорт
Фото: liga.metalist.ua Фото: liga.metalist.ua
Визначилися півфіналісти зимового розіграшу міні-футбольного турніру «Металіст-Ліга», який проходить у Харкові.

Наприкінці минулого місяця, 29-30 січня, визначилися півфіналісти турніру Металіст-Ліги Зима-2022, серед яких є і команди з громад Харківської області. Найбільше їхнє представництво у Першій лізі. Одну з чотирьох путівок у півфінал між собою розігрували команда з Куньєвської територіальної громади IRFCM TEMP Lipchanivka та МФК ЦСКА (Станичне) зі Старовірівської ТГ. Перша їх гра закінчилася бойовою нічиєю 4:4. Перед поєдинком-відповіддю в колективу з Липчанівки відбулася серйозна розмова у роздягальні з тренером, що принесло свої плоди. Підопічні Віктора Шкарлета впевнено обіграли суперника 8:2. Тепер представники Ізюмського району боротимуться за вихід у фінал з «220 вольтів». Про це повідомляється на сайті турніру.

Читайте також: Зимова першість «Металіст-Ліги»: шедевральний гол з центру поля. Відео

У другому півфіналі зіграють «Бурлук» та FC Malaya Rogan', які виграли і другий матч. Уродженці Великобурлуцької територіальної громади обіграли «Декст» 7:2, а команда з Вільхівської ТГ у результативному поєдинку здолала Flip 8:6. Наприкінці поєдинку в одного з найкращих бомбардирів FC Malaya Rogan' Олександра Лукашенка не витримали нерви. Він образив арбітра, за що отримав пряму червону картку.

У півфінал Третьої ліги пробилася команда-дебютант турніру Comeback, в якій більше половини гравців  уродженці Лозівської ТГ. Після поразки 1:2 Armando вони обіграли суперника з потрібним рахунком 4:2. Красивим вийшов гол капітана переможців Олега Коломійця. Він метрів із 12-13 класним ударом відправив м'яч у дальню "шістку". До речі, Comeback став однією з трьох команд першості, яка зуміла вийти далі після поразки в першому матчі.

Суперником команди Comeback у півфіналі буде «Спарта», яка вибила у плей-оф переможця регулярної першості ФК «Район», я кому грають футболісти зі Старосалтівської, Вовчанської та Дворічанської громад. Перша гра завершилася переконливою перемогою «Спарти» 8:2. Матч-відповідь обнадійливо почався для «Району», вони вели 2:0, але у підсумку поступилися 4:8.

У Четвертій лізі виступає команда з Люботина «Север». Вони у першому поєдинку обіграли FC Ce-Ment 6:5. У другому матчі люботинці знову здобули перемогу з мінімальним рахунком 5:4 і вийшли в півфінал, де зіграють проти команди Next.

Перші півфінали відбудуться найближчими вихідними, 5-6 лютого. Матчі-відповіді пройдуть через тиждень, 12-13 лютого.

Автор: Савелій Мякушко