Зимова першість «Металіст-Ліги»: шедевральний гол з центру поля. Відео

26.01.2022 15:20 Спорт
Фото: liga.metalist.ua Фото: liga.metalist.ua
В аматорському міні-футбольному турнірі «Металіст-Ліга», який проводиться у Харкові, розпочався раунд плей-оф.

Віддадуть усі сили

Минулими вихідними, 22-23 січня, у популярному міні-футбольному аматорському турнірі «Металіст-Ліга», що проводиться на полях академії «Металіст», стартувала стадія плей-оф, що розпочалася з чвертьфіналів. Вони, як і півфінали, пройдуть із двох поєдинків. Стартові матчі раунду на вибування склалися по-різному для команд з громад Харківської області.

У Першій лізі (другий за силою дивізіон турніру) за медалі продовжують боротися одразу чотири команди з територіальних громад Харківщини. Це МФК ЦСКА (Станичне) зі Старовірівської громади, а також IRFCM TEMP Lipchanivka (Куньєвська ТГ), FC Malaya Rogan’ (Вільхівська ТГ) та «Бурлук» (Великобурлуцька ТГ). Перші дві команди з цього переліку зустрілися між собою – ЦСКА та IRFCM TEMP Lipchanivka. І команда зі Старовірівської громади продовжує дивувати. Спочатку ці хлопці на характері вийшли у плей-оф, застрибнувши в останній вагон, а зараз видали добротну гру проти переможця регулярної першості. Гравці ЦСКА на 2-й хвилині відкрили рахунок у матчі, однак наприкінці першого тайму «горіли» 1:3. Колектив із Красноградського району до перерви відіграв один м’яч, а на початку другої половини гри відновив паритет у матчі. На 40-й хвилині восьма команда регулярної першості вдруге у матчі вийшла вперед, але втримати перемогу не змогла, пропустивши наприкінці зустрічі, – 4:4. Про це йдеться на сайті турніру.

Справжньою окрасою цього матчу став перший гол у поєдинку, забитий гравцем ЦСКА Андрієм Гулагою. На початку зустрічі він заробив штрафний практично на перетині ліній – центральної та лівої бокової, до воріт було метрів 25-26. Спочатку Андрій думав розіграти цей штрафний, а потім змінив своє рішення і «стрільнув» по воротах – це стало несподіванкою для суперника і, зокрема, для їх воротаря Анатолія Грачова, якому м’яч залетів за комірець.

Андрій відзначив, що це найкрасивіший гол, який він забивав.

– Я спочатку хотів дати пас, але подивився, що всі закриті. Думаю, спробую вдарити, і з рикошетом залетіло за комірець воротарю. Нарешті удача була на моєму боці, а то вічно не щастить, а тут якось зайшло, – поділився Андрій Гулага.

За словами капітана ЦСКА Олександра Чмеля, після останніх матчів вони перебувають у піднесеному настрої та готові віддати всі сили, щоб пройти до півфіналу.

– Замітка, яка вийшла про нашу команду в «Слобідському краї», дала нам гарний імпульс. Навіть більше, нам уже дзвонили можливі спонсори, пропонували допомогу. Дякуємо вам, – розповів Олександр.

Хорошу перевагу перед матчами-відповідями зробили собі FC Malaya Rogan’ і «Бурлук». Колектив із Вільхівської територіальної громади обіграв Flip 6:2, а уродженці Великобурлуцької ТГ здобули вольову перемогу над «Декстом» 6:3, програючи в середині другого тайму 2:3.

Читайте також: Андрій Лунін вдруге зіграв в основі «Реалу» в цьому році

Кращі бомбардири – з громад

Продовжуються проблеми у переможця регулярної першості Третьої ліги ФК «Район», у якого безвиграшна серія дійшла вже до чотирьох матчів. Зараз команда, що складається з гравців Старосалтівської, Вовчанської та Дворічанської громад, несподівано програла «Спарті» 2:8. Таку комфортну перевагу переможцям перед матчем-відповіддю вдалося забезпечити завдяки впевненій грі їх воротаря Вадима Степанова, який зробив чимало сейвів у зустрічі. Гравець «Району», найкращий бомбардир не лише ліги, а й турніру загалом, уродженець Старосалтівської громади Сергій Новіков відзначився лише раз, хоча міг забивати більше, проте не реалізував 10-метровий штрафний удар. Зараз на рахунку Сергія 24 голи.

За вихід до півфіналу Третьої ліги бореться і команда Comeback, понад половину гравців якої це уродженці Лозівської громади. Вони зустрілися з Armando, програли 1:2, пропустивши вирішальний гол на останній хвилині.

Команда з Люботина «Север», яка виступає в Четвертій лізі, грала проти FC Ce-Ment. Команди влаштували «перестрілку», в якій перемогу святкували люботинці – 6:5. Їх гравець, найкращий снайпер ліги Дмитро Крісанов у цьому матчі оформив дубль, тепер у його активі 19 забитих м’ячів.

Автор: Савелій Мякушко