Нових чемпіонок України з хокею визначено у Харкові

22.04.2019 13:27 Спорт
Фото: uhl.ua Фото: uhl.ua
Доля «золота» вирішалася в заключному третьому матчі фінальної серії.

З 19 по 21 квітня в Харкові пройшла фінальна серія чемпіонату України. Діючі чемпіонки, харківські «Пантери», приймали на своїй домашній арені київську «Україночку». Інтрига тривала до останнього — доля «золота» вирішилася в третьому поєдинку.

Безкомпромісна боротьба на арені «Салтівський лід» розпочалася у перший же день, 19 квітня, зі стартового свистка судді. Першими повели у рахунку «Пантери» — під завісу першого періоду свій автограф у воротах «Україночок» залишила Владислава Скащук. На початку другого періоду стараннями Діани Ковтун «Пантери» збільшили відрив — 2:0.

Однак гості у боргу не залишилися і протягом кількох хвилин відповіли двома влучними кидками — 2:2.

У третьому періоді на льоду було дуже “спекотно”. В середині двадцятихвилинки Карина Євдокимова знову вивела харків'янок уперед. Після цього двома шайбами відзначилися столичні хокеїстки — 3:4. Однак, «Пантери» практично відразу зрівняли рахунок, знову свої снайперські здібності проявила Владислава Скащук — 4:4. Проте за півхвилини до фінального свистка легіонерка «Україночки» Келлі Енн Велан вивела гостей уперед — 4:5.

Другий матч, 20 квітня, був не менш видовищним. Не зважаючи на запеклу боротьбу, відкрити рахунок хокеїсткам удалося тільки у другому періоді. Точним кидком відзначилася Карина Євдокимова — «Пантери» попереду. Проте ще до перерви гості не тільки відігралися, а й випередили харків’янок — 2:1.

У третьому періоді «Пантери» зуміли двічі вразити ворота «Україночки» і вийти вперед, але за хвилину до кінця матчу киянки скористалися видаленням і перевели гру в овертайм. Додатковий час також не визначив переможця, тож долю матчу було вирішено у серії булітів, тут найкращими були харків’янки. Результат матчу — 3:4 на користь «Пантер».

У третьому вирішальному матчі удача була на боці «Україночки» — 2:3. Свої автографи у воротах гостей залишили Діана Ковтун та Карина Євдокимова. Звання MVP плей-оф чемпіонату завоювала форвард «Україночки» Юлія Добровольська.

Минулорічні чемпіонки України в цьому сезоні отримали «срібло». Таким чином за три роки існування «Пантери» мають у своєму активі повний комплект нагород — «золото», «срібло», «бронзу».

— Ми пишаємося тим, що третій рік поспіль ми єдині та ідемо пліч-о-пліч, не зважаючи на усілякі труднощі та підніжки... І нас нічого не зламає, тому що ми разом до останньої секунди, — зазначила президент ЖХК «Пантери» Катерина Середенко. — Ми щиро вдячні своїм уболівальникам, рідним, близьким, друзям, сім’ям та усім членам нашого клубу, які завжди з нами поруч та підтримують! Ми маємо потужну дитячу команду, заради якої ми не маємо права відступати назад!

Читайте також: Визначився переможець зимового чемпіонату Харківщини з футболу. Відео

Андрій Соха