Під час футболу у Сахновщині зібрали понад 25 тисяч гривень для ЗСУ

15.05.2023 16:20 Спорт
Фото: Володимир Яцина Фото: Володимир Яцина

У суботу, 13 травня, футбольний клуб з Сахновщини Харківської області «Колос» домашнім матчем стартував у Кубку Дніпропетровщини. Під час цього поєдинку був організований збір кошт для потреб ЗСУ.

Як передає медіа «Слобідський край», минулими вихідними стартував Відкритий Кубок Дніпропетровської області з футболу серед аматорських команд сезону 2023 року. В ньому беруть участь 16 колективів, які розбиті на чотири групи по чотири команди. На цьому етапі змагань клуби зіграють по матчу з кожним суперником зі свого квартету, після чого за підсумками трьох ігор по дві кращі команди з кожної групи вийдуть до чвертьфіналу.

Сахновщинський «Колос» виступає в групі Б разом з «АГРО-КМР» Троїцьке Дніпропетровська область, «Темп» Солоне Дніпропетровська область і харківським «ОККО». Останні двоє це представники Першої ліги. Розпочинав свій шлях у Кубку «Колос» домашньою грою проти «Темпу».

Сахновщани відкрили рахунок у середині першого тайму, відзначився Богдан Воробйов. На старті другої половини гри «Колос» зусиллями Олександра Чуніховського подвоїв свою перевагу. А крапку в грі поставив Денис Скотаренко – 3:0.

– Ми могли пропустити в першому таймі, у них було два моменти у них, втім нас виручив воротар. А на початку заключної половини поєдинку ми забили другий гол і на цьому гра закінчилася. Моментів у них вже не було, у нас було їх багато, могли й крупніше вигравати, але в перемогли 3:0. І результатом, і грою задоволений, – каже медіа «Слобідський край» головний тренер «Колоса» Роман Какадій. – Ми з цим суперником вже були знайомі, кілька разів грали проти нього, знаємо його рівень. Тобто в цій грі можна було дати можливість пограти тим, хто отримує менше ігрового часу, що ми і зробили. Зокрема випустили 16-річного Олександра Дворнікова, який провів дебютну гру за «Колос». Він з’явився у другому таймі, зіграв хвилин 25, відіграв нормально.

Під час усіх домашніх матчах «Колоса» у чемпіонаті Дніпропетровщини проходить збір кошт для військових, який здійснює дитячий волонтерський центр «Сонячні квіти». Цей матч не став виключенням. На цій грі вболівальники активно донатили і загалом зібрали кошт більше, аніж сумарно за минулі три матчі. Як розповів медіа «Слобідський край» головний спеціаліст по напрямку спорту відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Володимир Яцина, на матчі з «Темпом» було зібрано 25 тисяч 862 гривень, вони підуть на тканину для пошиття військового одягу. А за найбільший донат давали фанатський шарф «Колоса» з підписами всіх гравців команди. Його володарем став Іван Погожин, який пожертвував п’ять тисяч гривень.

Раніше ми писали, що харківський боксер здобув перемогу на професійному ринзі.

Нагадаємо, нещодавно боксер з Донецької громади виборов звання чемпіона України. 15-річний Олександр Звєрєв завоював золоту медаль на чемпіонаті України з боксу серед юніорів. А минулими вихідними, 30 квітня, сахновщинський «Колос» здобув перемогу в чемпіонаті Дніпропетровщини.

Більше новин селища Сахновщина та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко