Воротар з Краснограда уперше в сезоні зіграв за мадридський «Реал»

03.10.2022 10:35 Спорт
Фото: football.ua Фото: football.ua
Голкіпер з Краснограда Харківської області Андрій Лунін уперше в сезоні вийшов у стартовому складі мадридського «Реала».

Вчора, 2 жовтня, чинний чемпіон Іспанії мадридський «Реал» проводив черговий матч у внутрішній першості. Столичний клуб у рідних стінах приймав «Осасуну». Перед цією грою з’явилася інформація, що основний воротар мадридців Тібо Куртуа отримав травму. Після медичних тестів у бельгійського голкіпера діагностували радикуліт. Наскільки саме він вилетів – невідомо. Такий розвиток подій означав, що з великою часткою вірогідності у стартовому складі проти «Осасуни» у воротах мадридців з’явиться уродженець Краснограда Андрій Лунін. Так і вийшло. Це була перша поява красноградця в цьому сезоні за «Реал», утім залишити свої ворота «на замку» українцю не вдалося.

Наприкінці першого тайму мадридці вийшли вперед, відзначився бразилець Вінісіус Жуніор. У дебюті другої половини гри гості зрівняли рахунок. Пішла подача в карний майданчик, звідки Кіке Гарсія точно пробив головою за комірець Луніну. У мадридців було вдосталь часу, аби виграти. За 12 хвилин до кінця основного часу поєдинку мадридці заробили пенальті, плюс «Осасуна» залишилася у меншості. Однак Карім Бензема не зумів реалізувати одинадцятиметровий штрафний удар, влучивши у поперечину. У час, що залишився, господарі забити бажаний другий м’яч не зуміли – 1:1. Таким чином, «Реал» вперше в цьому розіграші чемпіонату Іспанії втратив очки. Після семи турів мадридці ділять перше місце з «Барселоною» – в обох команд по 19 очок.

Перший тренер Луніна Іван Манько поділилися думкою, чи є вина Андрія у пропущеному голі.

– Захисник не дістав м’яч, а Лунін кілька кроків зайвих зробив. Вважаю, що провина в цьому голі Андрія і захисників – 50 на 50. Думаю, якби стояв на лінії, з його зростом він потягнув би цей м'яч. Я не скажу, щоб це була помилка через брак ігрової практики, просто момент такий непростий був, та й м'яч практично в дев'ятку залетів. Можливо, той же Куртуа цей удар теж не потягнув. Звісно, хотілося, щоб в матчі за його участю «Реал» вигравав, але я, звісно, радий, що він вийшов у старті, – сказав «Слобідському краю» Іван Манько.

Він також розповів, як узагалі справи у Луніна в Мадриді.

– Вчора (2 жовтня. – Прим.) розмовляв з татом Андрія. Каже, все як і раніше – старанно тренується, решту часу приділяє синові, якого назвали Андрієм. Він сказав, що по ситуації на сьогодні до літа 2023 року Андрія відпускати не будуть, а потім влітку можливий тільки повноцінний трансфер і за умови, якщо запропонують суму, що задовольнить «Реал». Батько Луніна також казав, що Куртуа вилетів ненадовго, до наступної гри з «Шахтарем» (5 жовтня. – Прим.), можливо, відновиться. Але, звичайно, нам, красноградцям, хотілося б побачити у матчі Ліги чемпіонів двох наших земляків – Луніна у «Реалі» та Михайла Мудрика за «Шахтар», – поділився Іван Манько.

Автор: Савелій Мякушко