Сезон обіцяє бути гарячим: огляд першого туру зимового чемпіонату Харківщини

15.02.2022 08:45 Спорт
Фото з Фейсбук-сторінки «Золочівська Асоціація» Фото з Фейсбук-сторінки «Золочівська Асоціація»
12 та 13 лютого на тренувальній базі ФК «Металіст» відбулися матчі першого туру зимового чемпіонату Харківської області з футболу сезону 2022 року. Не обійшлося без гольових феєрій та драматичних завершень ігор.

У першому турі команди зіграли 8 матчів. У групі A перші матчі чемпіонату відбулися 12 лютого. Команди-переможниці завдяки великій кількості голів очолили турнірну таблицю.

Матч-відкриття відбувся між командами «БФК» (Безлюдівка) та «Скіф» (Шульгинка). Першим забив гравець команди «Скіф» Шафоростов на 26-й хвилині, проте через 8 хвилин «БФК» завдяки зусиллям Отришка відіграв один м’яч та повернув у матч статус-кво. Другий тайм став бенефісом гравця «Скіфа» Холодкова. Спочатку його партнер по команді Солодкий на 52-й хвилині вивів «скіфів» уперед. Після чого Холодков оформив у матчі хет-трик. Спочатку збільшивши перевагу своєї команди на 57-й хвилині, і під кінець матчу на 76-й та 78-й хвилинах довів результат до розгромного. Гравці «БФК» у цій грі нахапалися жовтих карток та таким чином поставили рекорд туру за попередженнями за гру – троє гравців «БФК» були попереджені арбітром Потапенком, це Журавель, Колосов та Жувага. У «скіфів» попередження отримав лише Тараненко. Матч закінчився з рахунком 1:5 на користь «Скіфа».

Далі «Лозова-Панютине» в «суху» обіграла сахновщинський «Колос» – 5:0. Рахунок відкрив Меркулов уже на 4-й хвилині, а на 20-й – Гребенюк подвоїв перевагу. На перерву «Лозова-Панютине» пішла з комфортною перевагою, проте зупинятися вона не збиралася. У другому таймі за вісім хвилин команда лідерів цього матчу остаточно поховала надію «Колоса» на реванш, забивши ще три голи. Цього разу відзначилися Махлоєв (57-ма хвилина), Галушка (59-та хвилина) та Сухомлин (65-та хвилина). У «Лозової-Панютине» попередження отримав лише Олейник на 68-й хвилині матчу, в «Колоса» на жовтих картках закінчили матч Єфіц та Фоменко. Тепер «Лозова-Панютине» на один м’яч випереджає конкурентів з ФК «Скіф» у турнірній таблиці.

У неділю, 13 лютого, останні дві команди дограли перший тур у групі A.

ФК «Універ-Динамо» доволі впевнено обіграв своїх супротивників з команди «Майстер М’яча» з рахунком 3:0. Перший гол у матчі харківських команд забив Карась на 10-й хвилині матчу. На початку другого тайму, на 48-й хвилині, Гнилицький перевагу подвоїв, а Татьков закріпив результат своїм голом на 78-й хвилині. Попередженнями відбулися гравці «Універ-Динамо», Самчук та Дем’янко. «Майстер М’яча» обійшовся в цьому турі без результативних дій.

Рівним видався матч між валківським «Маяком» та балаклійським «Цементником». Перший тайм закінчився на користь «Цементника» – на 28-й хвилині свій автограф у воротах суперника залишив Кондратович. Через чотири хвилини після початку другого тайму Бенуашку зробив рахунок 0:2, на що «Маяк» відповів одним голом Гуляєва на 56-й хвилині матчу і порушенням правил. Урешті гра завершилася 1:2 на користь «Цементника».

Футбольний клуб «Енергетик-Goodwin» у першому турі групи A не грав.

Читайте також: Харківський «Металіст» підсилився бразильським нападником. Фото

Не менш запеклими протистояння були і у матчах групи B.

12 лютого групу відкривала гра між ФК «Золочів» та ФК «Салтів». «Золочівці» швидко відкрили рахунок зусиллями Вановського вже на 6-й хвилині матчу. Справжня боротьба почалася у другому таймі – гравці «Салтова» Безродній та Гончаренко за перші дві хвилини тайму отримали два попередження за грубі порушення, після чого на 56-й хвилині гравець «Золочева» Чегурко забив гол і закріпив фінальний рахунок матчу 2:0. Після гола проявляти грубощі почала вже команда лідерів цього матчу – за дві хвилини Набока та Світличний отримали по жовтій картці.

На звання найбільш видовищного матчу першого туру в групі B цілком претендує гра між куп’янським «Металургом» та ФК «Квадро» з Первомайського. Після першого тайму гравці «Квадро» завдяки голам Приходька на 29-й та Воловика на 34-й хвилинах отримали комфортну перевагу перед супротивником. Проте «Металург» здаватися не збирався, і почав другий тайм з того, що відіграв один м’яч на 53-й хвилині завдяки голу Ільченка. У цю ж хвилину гравці «Квадро» Гресько та Приходько отримали по «гірчичнику». Доволі швидко «Квадро» оговтався від пропущеного гола та не дав шансу «Металургу» відігратися. На 66-й хвилині матчу забив Неклонський, а на 70-й забив останній гол Ісамілов, тим самим зафіксувавши перемогу своєї команди з рахунком 1:4 та лідерство у групі B.

13 лютого свій перший матч зіграли команди безлюдівського «Альянсу» та харківського «Анкару». «Альянс» відкрив рахунок на 11-й хвилині, гол забив Коц. Далі гра йшла без результативних дій аж до 74-ї хвилини матчу, коли гравець «Анкару» Аллуша зрівняв рахунок. Проте вже на останніх хвилинах матчу «Альянс» все ж таки вирвав перемогу в супротивників. Переможний гол забив Барсуков і тим самим приніс своїй команді необхідні три очки. У цій грі попередження отримали Коц (ФК «Альянс») та Пасічник (ФК «Анкар»). Матч завершився з рахунком 2:1 на користь «Альянсу».

Останньою грою групи B у першому турі стала зустріч між ізюмським «Крем’янцем» та ФК «Універ-Динамо-2». Цей матч цілком пройшов за комфортним для «Крем’янця» сценарієм. Ізюмці вже на 11-й хвилині відкрили рахунок завдяки голу Книша. В середині першого тайму подвоїли свою перевагу голом Гнамби на 26-й хвилині. Вже у другому таймі Шилов на 68-й хвилині забив третій гол, який і став останнім у цій грі. Матч пройшов доволі чисто, ніхто з гравців не був попереджений арбітром.

У групі B у цьому турі не грала команда ФК «Енергетик» із Солоницівки.

У жодному з матчів не було вилучень гравців.

Усі ігри першого туру проходили на навчально-тренувальній базі ФК «Металіст» у Високому.

Наразі турнірну таблицю групи A очолюють ФК «Лозова-Панютине» та ФК «Скіф», які мають кращу різницю забитих та пропущених м’ячів +5 та +4 відповідно. Групу B очолюють «Квадро» та «Крем’янець» також через кращу різницю м’ячів – обидві мають по +3.

Наступний тур зимового чемпіонату Харківської області з футболу сезону 2022 року пройде 19 та 20 лютого також на навчально-тренувальній базі ФК «Металіст».

Будь у курсі

У зимовому чемпіонаті Харківської області з футболу беруть участь 18 професійних або аматорських команд, які поділені порівну на дві групи – A і B. Усі матчі граються в одне коло, тобто кожна команда має зіграти з кожним супротивником у своїй групі без матчів-відповідей. Після чого команди, які посіли у своїх групах перше та друге місця, будуть грати одна з одною в півфіналі чемпіонату. Команда, яка посіла перше місце у групі A, буде грати з командою, яка зайняла друге місце у групі B. Паралельний матч півфіналу відбуватиметься за аналогією. Врешті-решт, переможці півфіналів будуть грати у фіналі, який й визначить переможця чемпіонату.

Матчі чемпіонату проходять у два тайми по 40 хвилин з перервою 10 хвилин між ними.

 
Автор: Олександр Манченко