Зимова першість «Металіст-Ліги»: «суха» перемога команди з Липчанівки. Відео

10.02.2022 13:30 Спорт
Минулими вихідними, 5–6 лютого, відбулися перші півфінальні матчі аматорського міні-футбольного турніру «Металіст-Ліга», що проходить у Харкові. До цієї стадії дійшли й кілька команді з громад Харківської області.

Дебютант цих змагань колектив з Куньєвської громади IRFCM TEMP Lipchanivka, який виграв регулярну першість Першої ліги, доволі впевнено розібрався з командою «220 вольт», розгромивши суперника 8:0. Особливо красивими вийшли другий та восьмий голи. На 7-й хвилині Олександр Безродний, який оформив у цьому матчі дубль, класним ударом метрів з 13 по центру поклав м’яч точно в дев’ятку воріт суперника. А останній гол у матчі Сергія Птухіна, який зробив у цьому поєдинку хет-трик, вийшов не менш ефектним. Він зліва змістився в центр ближче до десятиметрової позначки та потужно пробив – м’яч від перекладини влетів у ворота опонента. Про це повідомляють на сайті турніру. 

Зовсім іншого характеру вийшов другий півфінал Першої ліги, в якому зустрілися «Бурлук» та FC Malaya Rogan’. Ніхто в цьому протистоянні не хотів поступатися і боровся до кінця, через що було чимало фолів, траплялися й сутички між футболістами. Щодо самої гри, то початок поєдинку залишився за номінальними господарями зустрічі. До 14-ї хвилини «Бурлук» вів 3:0. Дмитро Капленко відкрив рахунок у поєдинку, а потім дубль оформив лідер бомбардирських перегонів у цій лізі Дмитро Олійников, на рахунку якого зараз 25 голів. За кілька хвилин команді з Вільхівської громади вдалося відіграти один м’яч.

Читайте також: Зимова першість «Металіст-Ліги»: шедевральний гол з центру поля. Відео

На початку другого тайму гарний гол міг оформити Олійников. Він забрав м’яч у суперника і з центру поля спробував підсічкою перекинути воротаря, який був біля десятиметрової позначки, – поперечина. Потім команда, що програвала, скоротила відставання в рахунку до мінімального, але цей гол не зарахували, оскільки капітан FC Malaya Rogan’ Владислав Томах у цьому епізоді зіграв рукою. В ці хвилини команда з Вільхівської громади значно притисла суперника. Було таке враження, що їх гол це лише питання часу, проте наступний м’яч у поєдинку провів лідируючий колектив. Гравці FC Malaya Rogan’, мабуть, забули, що півфінал складається з двох матчів. Десь у середині другого тайму вони пішли вп’ятьох з воротарем, за що їх покарав Михайло Сбітнєв, забивши у порожні ворота – 4:1. На останній хвилині матчу команда з Вільхівської громади відіграла один м’яч. А потім вона могла забивати ще, але з ударом головою Дмитра Філіппова впорався воротар суперника Віталій Бабак.

У Третій лізі за медалі продовжує боротися команда Comeback, половина гравців якої народилася у Лозівській громаді. Цей колектив обіграв «Спарту» – 3:2.

Вдало дебютний сезон у турнірі «Металіст-Ліга» складається для «Севера» з Люботина, який грає у Четвертій лізі. Ця команда обіграла Next 4:2. Рахунок у матчі відкрив наймолодший гравець турніру «Зима-2022», який захищає кольори команди з Люботина, 16-річний Микита Лішенко. Це його перший гол у цьому сезоні. Дубль у цьому поєдинку оформив і найкращий «снайпер» першості, гравець «Севера» Дмитро Крісанов, на його рахунку тепер 22 голи.

Автор: Савелій Мякушко