Скільки спортивних об’єктів постраждали на Харківщині через війну

19.01.2023 09:59 Суспільство
Фото: спорткомплекс НТУ "ХПІ", Харків Фото: спорткомплекс НТУ "ХПІ", Харків
Нещодавно стало відомо про кількість пошкоджених та зруйнованих об'єктів спортивної інфраструктури в Україні, зокрема і в Харківській області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на міністра молоді та спорту України та президента НОК України Вадима Гутцайта.

За його інформацією, в Україні постраждали вже 320 спортивних об'єктів, 87 з них – зруйновано повністю або знищено частково. Загальна ж сума втрат сягнула чверті мільярда доларів.

Масованих руйнувань спортивної інфраструктури зазнали Харківська, Луганська, Дніпропетровська та Миколаївська області. Зокрема, кількість пошкоджених або зруйнованих об’єктів на Харківщині складає 46.

Загалом по Україні найбільше спортивних об’єктів зруйновано в Луганській – 89, Донецькій – 61, Миколаївській – 27, Херсонській – 24, Київській – 21, Дніпропетровській – 15, Чернігівській – 12, Сумській – 11, областях. Харківська область посіла в цьому переліку третє місце.

Як розповів Вадим Гутцайт, на Миколаївщині, наприклад, в 11 селах Первомайської ОТГ усі спортивні зали, у тому числі комплекс культури та спорту, фактично у непридатному стані.

«Новий біль – це зруйнована інфраструктура Херсонщини. За попередньою інформацією, у містах і селах області зруйновано та пошкоджено 24 об’єкти спортивної інфраструктури, 21 з яких – за останні кілька тижнів», – зазначив він.

Не оминув міністр і так званого «різдвяного перемир’я», яке в односторонньому порядку оголосив володимир путін. Причиною цього стали нові руйнування, які спричинила країна-агресор.

«Кадри пожежі з льодової арени «Альтаїр» у Дружківці Донецької області в результаті прямого влучання ракети окупантів бачив, мабуть, увесь світ. Перших руйнувань арена зазнала ще 16 травня минулого року. Вже відтоді її не можливо було використовувати за призначенням. Але кілька місяців вона слугувала як гуманітарний штаб для цивільного населення і час від часу зазнавала нових пошкоджень. Після останнього – її навряд чи вдасться відновити», – розповів Вадим Гутцайт.

Крім того, напередодні Нового року осколки ракети впали на стадіон «Темп», що в Києві, а в останній день 2022 року зазнали пошкоджень корпуси та спорткомплекс КНУ імені Т. Шевченка.

Нагадаємо, на початку вересня очільник ХОВА повідомив, що близько опівночі росіяни ракетами зруйнували приміщення спортивного комплексу «Локомотив» імені Г. Кірпи в Холодногірському районі.

Нагадаємо також, 18-19 січня Служба безпеки України планує провести комплекс антитерористичних контрдиверсійних заходів у місті Харків.