Спортсменка з Нової Водолаги встановила національний рекорд

22.06.2021 17:00 Спорт
Спортсменка з Харківської області Марина Килипко встановила новий рекорд України зі стрибків з жердиною серед жінок.

На чемпіонаті України з легкої атлетики, який відбувся в Луцьку з 18 по 20 червня, Марина Килипко подолала висоту в 4 метри 70 сантиметрів. Спортсменка, яка виступала в складі збірної Харківської області, встановила національний рекорд та виконала олімпійський норматив. 

Читайте також: Харківському футбольному клубу «Метал» дозволили повернути назву «Металіст»

Таким чином легкоатлетка забезпечила собі місце в збірній команді України та буде представляти країну на Літніх Олімпійських іграх у Токіо-2020.

Нагадаємо, Марина Килипко народилася в Новій Водолазі. Попередній рекорд України належав теж їй: у вересні 2016 року вона стрибнула на 4,65 метра.

Як повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА, загалом на чемпіонаті збірна команда Харківської області була представлена 38 атлетами. Окрім золотої медалі, харків’яни вибороли 5 срібних та 3 бронзові.

Так, другі місця посіли Анна Міщенко (біг на 1500 м та 5000 м), Ірина Нерубальщук (стрибки в довжину), Єва Подгородецька (біг на 100 м) та естафетна команда 4х100 м у складі Ірини Нерубальщук, Ірини Бутенко, Жанни Ярушевської, Єви Подгородецької.

Третю сходинку п’єдесталу опанували Ярослав Ісаченков (стрибки в довжину), Оксана Мартинова (стрибки в довжину) та естафетна команда 4х100 м у складі Олексія Овчаренка, Руслана Малогловця, Віктора Голубєва, Ярослава Ісаченкова.