У харківському «Металісті» змінився тренер

15.07.2022 14:57 Спорт
Фото: xsport.ua Фото: xsport.ua
Футбольним клубом «Металіст» із Харкова тепер керуватиме Олег Ратій.

13 липня відбулася розширена онлайн-конференція, в якій взяли участь президент «Металіста» Олександр Ярославський, віцепрезидент Євгеній Красніков, менеджмент клубу та Академії футболу, а також тренерський штаб і перша команда. Учасники конференції обговорили ситуацію, в якій опинився футбольний клуб, та погодили кроки, спрямовані на збереження та подальший розвиток «Металіста». Про це повідомляє пресслужба харківського клубу.

Одним із ключових питань до обговорення став перехід головного тренера першої команди Олександра Кучера в «Дніпро-1». Керівництво ФК «Металіст» ухвалило це рішення, керуючись довгостроковими інтересами клубу. «Дніпро-1» запросив Олександра Кучера через раптовий перехід свого екстренера Ігоря Йовічевіча до донецького «Шахтаря». Дніпровський клуб був змушений терміново шукати нового тренера, який зміг би якнайшвидше приступити до підготовки команди до дебюту в єврокубках. У цих умовах «Дніпро-1» був готовий запропонувати солідну компенсацію за перехід якісного фахівця, їх вибором став Олександр Кучер. Зважаючи на те, що кошти, отримані від переходу головного тренера, можна спрямувати на розвиток футбольного клубу, «Металіст» вирішив відпустити Олександра Кучера.

Читайте також: Як легенда українського футболу захищає країну в лавах Національної гвардії

Спочатку на офіційному сайті «Металіста» повідомили, що обов'язки головного тренера виконує Олександр Призетко. Однак, наступного дня віцепрезидент клубу Євгеній Красніков повідомив, що виконувачем обов'язків головного тренера «Металіста» буде Олег Ратій. За словами Євгена Краснікова, наразі Олександр Призетко не може виконувати обов'язки головного тренера через відсутність ліцензії UEFA Pro. Призетко залишається у тренерському штабі разом з Андрієм Диканем, Русланом Фоміним та новим тренером з фізпідготовки Олександром Близнюком.

Автор: Володимир Федорів