Українки на чолі зі Світоліною успішно стартували на Відкритому чемпіонаті Австралії

15.01.2018 11:58 Спорт
Фото: btu.org.ua Фото: btu.org.ua
Сьогодні, 15 січня, в австралійському Мельбурні стартував перший турнір Великого шолома нового сезону — Відкритий чемпіонат Австралії.

Четверта сіяна Еліна Світоліна в 1/64 фіналу зустрічалася з Іваною Йоровіч. Сербська тенісистка наразі посідає 279 сходинку в світовому рейтингу і пробилася в основну сітку через кваліфікацію, обігравши Аранчу Рус, Ісалін Бонавантюр і Бібіану Схоофс.

20-річна сербка впевнено розпочала поєдинок, і Світоліній вдалося брейканути скромну суперницю лише в середині сету, за рахунку 3:3. Вийшовши вперед, Еліна спокійно довела справу до логічної перемоги в партії — 6:3. У другому сеті Еліна продовжила свій впевнений виступ і здобула підсумкову перемогу 2:0 (6:3, 6:2)

В 1/32 фіналу харків'янка зустрінеться з чешкою Катериною Синяковою, яка в трьох сетах обіграла тенісистку з Греції Марію Саккарі.

Крім Світоліної, в першому раунді Відкритого чемпіонату Австралії стартували ще три українки. 15-річна Марта Костюк сенсаційно здолала в двох партіях першу ракетку Китаю Шуай Пен, а Катерина Бондаренко в трьох партіях взяла верх над швейцаркою Вікторією Голубіч. На жаль, по стопах своїх співвітчизниць не змогла піти Катерина Козлова, програвши Анастасії Павлюченковій. У другому раунді росіянка зустрілася з Бондаренко, яка постарається помститися за співвітчизницю.

А Леся Цуренко в Мельбурні стартує завтра, 16 січня. Українка зустрінеться з росіянкою Наталією Віхлянцевою.

Савелій Мякушко