Уродженець Первомайського завоював першу для України медаль на Олімпіаді у Пекіні

16.02.2022 17:30 Спорт
Фото з Фейсбук-сторінки «Спортивний Харків» Фото з Фейсбук-сторінки «Спортивний Харків»
Уродженець Харківської області Олександр Абраменко виборов срібну медаль у дисципліні лижної акробатики на Зимових Олімпійських іграх 2022, які проходять зараз у Пекіні. Це перша для України медаль на цих Іграх.

За фінальний стрибок, який власне й приніс Абраменку срібну медаль, він отримав 116,5 бала.

Дуже щасливий. Особливо приємно вибороти для України, для співвітчизників в День эднання олімпійську медаль! Ця нагорода для нашої країни! Змагання в Пекіні були дуже важкими. Дуже холодно, ситуація з COVID-2019. Однак дуже радий, що виконав такий складний стрибок. Україно, дякую за підтримку! Ця медаль для всієї нашої країни та кожного українця! – поділився емоціями Олександра офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Для України це перша медаль на Зимових Олімпійських іграх 2022 року.

Золоту медаль заробив фристайліст Китаю Ці Гуанпу, перегнавши нашого атлета на 12,5 бала. «Бронзу» Олімпіади отримав представник Олімпійського комітету Росії Ілля Буров з 114,93 бала.

Особисто для Олександра це друга олімпійська медаль. На минулих Олімпійських іграх у Південній Кореї уродженець міста Первомайський виграв «золото», виконавши дуже складний за виконанням стрибок. Про шлях Олександра Абраменка до золотої медалі Олімпійських ігор читайте також у матеріалі «Слобідського краю».

Автор: Олександр Манченко